Випічка і ДесертиПечиво

Листкове печиво на пиві, з цукром

Простий і швидкий рецепт смачного листкового печива з цукром. Смак і аромат пива зовсім не відчуваються, а печиво виходить ніжним і хрустким. Таке печиво можна готувати як для дорослих, так і для дітей.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове (охолоджене) 180 грамів
  • Борошно 350 грамів (2-2,5 склянки)
  • Пиво світле 125 мілілітрів (0,5 склянки)
  • Сіль 0,5 чайної ложки (щіпка)
  • Яйце (для змащування печива) 1 штука
  • Цукор (для посипання печива) за смаком

Приготування:

  1. У чашку просіяти борошно, додати сіль, перемішати віночком. На великій тертці натерти охолоджене вершкове масло (можна нарізати ножем) і додати в миску з борошном. Руками розтерти масло з борошном.
  2. Додати до масляно-борошняної суміші пиво. Замісити тісто, при необхідності додати трохи борошна.
  3. Тісто виходить еластичним, м’яким, воно не липне до рук. Тісто помістити в пакет і відправити в холодильник приблизно на 1 годину.
  4. Духовку розігріти до 190 градусів.
  5. Тісто розкачати не надто тонко, в пласт товщиною приблизно 0,5 см.
  6. З тіста вирізати печиво будь-якої форми й викласти на деко, застелене пергаментом.
  7. Кожне печиво змастити збитим яйцем і посипати цукром.
  8. Випікати печиво в духовці при температурі 190 градусів до рум’яної скоринки, приблизно 20-25 хвилин.
  9. Хрустке і ніжне листкове печиво на пиві, з цукром, готове!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадне печиво з м’якою карамеллю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close