Випічка і ДесертиТорти

Лимонний торт

Домашній лимонний торт виходить найсмачніше! Адже ви завжди знаєте, що саме в нього поклали і якої він свіжості. За смаком такий торт сподобається навіть тим, хто не любить кислоту жовтих цитрусових. Вона в торті просто не помітна. Присутня лише ніжність крему з лимонним ароматом, м’якість бісквіта з вкрапленнями цедри й солодкість абрикосового просочення.

Інгредієнти:

Для бісквітної основи:

  • Пшеничне борошно вищого сорту 400 грамів
  • Вершкове масло (82% жирності) 300 грамів
  • Цукрова пудра або цукор пісок 300 грамів
  • Яйця курячі сирі 5 штук
  • Розпушувач для тіста 1,5 чайної ложки
  • Лимони 2 штуки

Для змазування форми для коржів потрібно:

  • Соняшникова олія 40 мілілітрів

Для основного крему:

  • Лимон 1 штука
  • Апельсин 1 штука
  • Цукрова пудра або цукор пісок 100 грамів
  • Яйця курячі сирі 2 штуки
  • Вершкове масло жирне 30 грамів
  • Картопляний або кукурудзяний крохмаль 1 чайна ложка

Для просочення торта:

  • Абрикосове варення 150 грамів
  • Фруктовий лікер 4-5 мілілітрів
  • Кип’ячена вода 100 мілілітрів

Щоб зробити крем для прикраси торта, візьмемо:

  • Вершкове масло (82% жирності) 200 грамів
  • Цукрова пудра 500 грамів
  • Харчовий барвник жовтого кольору 1-2 грамів

Ще знадобиться:

  • Кондитерські посипки оранжевого або жовтого кольору 5-10 грамів

Приготування:

  1. Готуємо коржі. Яйця і цукрову пудру збити до однорідного стану. Пшеничне борошно змішати з розпушувачем і просіяти. Додати до яєць. Щоб готовий бісквіт не був сірого відтінку, не потрібно замінювати розпушувач для тіста більш дешевою харчовою содою.
  2. Обробити лимони окропом, потім промити в холодній воді й зняти цедру. Її подрібнити в крихту, а з лимонів вичавити сік і процідити від кісточок і м’якоті. Отриманий сік і цедру додати до тіста. Перемішати до однорідності.
  3. Тісто розділити на три або чотири частини. Це залежить від того, якого обсягу буде форма для випікання. Від цього і залежить розмір готового лимонного бісквітного торта. Найзручніший варіант роз’ємна форма близько 20 см в діаметрі. Форму можна застелити харчовою фольгою і змастити соняшниковою олією. Випікати коржі по 15-20 хвилин при температурі 220 С.
  4. Після випічки коржі потрібно добре остудити при кімнатній температурі й вистояти. Краще викласти їх на решітку і залишити на ніч. Якщо таке неможливо, дати їм спокій, хоча б на 2-3 години. Ця умова обов’язкова, якщо в приготуванні торта пункт «просочення коржів». Інакше солодкий сироп зробить зі свіжих гарячих коржів липке і продавлене тісто.
  5. Приготування просочення і крему. Щоб зробити просочення потрібно абрикосове варення подрібнити в пюре занурювальним блендером. Якщо бажання можна залишити варення зі шматочками. Потім додати воду і довести до кипіння. Зняти з вогню і ввести лікер. Тепер просочення перемішати й залишити охолоджуватись.
  6. Цей торт буде з лимонним курдом. Для його приготування спочатку обробити окропом лимон і апельсин. Так краще вийде цитрусовий аромат, а разом з ним і ефірна олія, що збуджує апетит. Промити плоди холодною водою, зняти цедру (можна звичайною теркою) і вичавити сік. Додати в цедру і сік цукрову пудру. Поки відставити убік. Порада! Цитрусовий сік краще процідити зараз, ніж потім в торті шукати гіркі кісточки від плодів.
  7. Також для курдів потрібні курячі яйця. Їх розбити в миску і збити до однорідної консистенції. Піна тут не потрібна, так що можна збити просто виделкою. Змішати з цитрусовим цукром і процідити. Перелити суміш в емальовану миску і поставити на повільний вогонь. Додати м’яке вершкове масло і крохмаль. Помішуючи віночком варити до загустіння. Зняти з вогню і залишити для охолодження.
  8. Наступним кроком буде крем для прикраси торта. Тут все просто. Змішати м’яке вершкове масло з пудрою і барвником.
  9. Тепер покроково зібрати лимонний торт:
    Коржі просочити, змастити заварним кремом (курдом) і укласти один на одного.
    Потім зверху і з боків промазати швидким підфарбованим кремом.
    Обсипати кондитерською посипкою або прикрасити по своєму бажанню. На фото прикрашено лимонними листочками і фізалісом.

Лимонний крем для торта, приготований з великої кількості вершкового масла дуже калорійний. Однак, можна використовувати крем тільки для перемащення коржів і обробки бічних поверхонь торта. А верх обсипати цукровою пудрою. Такий варіант оформлення спрощує завдання приготування, торт виходить нітрохи не гірше, а виглядає просто клас!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (7 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
3 thoughts on “Лимонний торт”
  1. у вас завжди виходить супер!!! І перший доказ що смачно це янголятко ваше яке смакує мамині смаколики)! Ми всі знаєм що дітей не можливо змусити їсти те що їм не смакує тому дітки найкращий дигустатор!!! Творчого натхнення вам!
    6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close