Випічка і ДесертиТорти

Лимонний торт

Домашній лимонний торт виходить найсмачніше! Адже ви завжди знаєте, що саме в нього поклали і якої він свіжості. За смаком такий торт сподобається навіть тим, хто не любить кислоту жовтих цитрусових. Вона в торті просто не помітна. Присутня лише ніжність крему з лимонним ароматом, м’якість бісквіта з вкрапленнями цедри й солодкість абрикосового просочення.

Інгредієнти:

Для бісквітної основи:

  • Пшеничне борошно вищого сорту 400 грамів
  • Вершкове масло (82% жирності) 300 грамів
  • Цукрова пудра або цукор пісок 300 грамів
  • Яйця курячі сирі 5 штук
  • Розпушувач для тіста 1,5 чайної ложки
  • Лимони 2 штуки

Для змазування форми для коржів потрібно:

  • Соняшникова олія 40 мілілітрів

Для основного крему:

  • Лимон 1 штука
  • Апельсин 1 штука
  • Цукрова пудра або цукор пісок 100 грамів
  • Яйця курячі сирі 2 штуки
  • Вершкове масло жирне 30 грамів
  • Картопляний або кукурудзяний крохмаль 1 чайна ложка

Для просочення торта:

  • Абрикосове варення 150 грамів
  • Фруктовий лікер 4-5 мілілітрів
  • Кип’ячена вода 100 мілілітрів

Щоб зробити крем для прикраси торта, візьмемо:

  • Вершкове масло (82% жирності) 200 грамів
  • Цукрова пудра 500 грамів
  • Харчовий барвник жовтого кольору 1-2 грамів

Ще знадобиться:

  • Кондитерські посипки оранжевого або жовтого кольору 5-10 грамів

Приготування:

  1. Готуємо коржі. Яйця і цукрову пудру збити до однорідного стану. Пшеничне борошно змішати з розпушувачем і просіяти. Додати до яєць. Щоб готовий бісквіт не був сірого відтінку, не потрібно замінювати розпушувач для тіста більш дешевою харчовою содою.
  2. Обробити лимони окропом, потім промити в холодній воді й зняти цедру. Її подрібнити в крихту, а з лимонів вичавити сік і процідити від кісточок і м’якоті. Отриманий сік і цедру додати до тіста. Перемішати до однорідності.
  3. Тісто розділити на три або чотири частини. Це залежить від того, якого обсягу буде форма для випікання. Від цього і залежить розмір готового лимонного бісквітного торта. Найзручніший варіант роз’ємна форма близько 20 см в діаметрі. Форму можна застелити харчовою фольгою і змастити соняшниковою олією. Випікати коржі по 15-20 хвилин при температурі 220 С.
  4. Після випічки коржі потрібно добре остудити при кімнатній температурі й вистояти. Краще викласти їх на решітку і залишити на ніч. Якщо таке неможливо, дати їм спокій, хоча б на 2-3 години. Ця умова обов’язкова, якщо в приготуванні торта пункт «просочення коржів». Інакше солодкий сироп зробить зі свіжих гарячих коржів липке і продавлене тісто.
  5. Приготування просочення і крему. Щоб зробити просочення потрібно абрикосове варення подрібнити в пюре занурювальним блендером. Якщо бажання можна залишити варення зі шматочками. Потім додати воду і довести до кипіння. Зняти з вогню і ввести лікер. Тепер просочення перемішати й залишити охолоджуватись.
  6. Цей торт буде з лимонним курдом. Для його приготування спочатку обробити окропом лимон і апельсин. Так краще вийде цитрусовий аромат, а разом з ним і ефірна олія, що збуджує апетит. Промити плоди холодною водою, зняти цедру (можна звичайною теркою) і вичавити сік. Додати в цедру і сік цукрову пудру. Поки відставити убік. Порада! Цитрусовий сік краще процідити зараз, ніж потім в торті шукати гіркі кісточки від плодів.
  7. Також для курдів потрібні курячі яйця. Їх розбити в миску і збити до однорідної консистенції. Піна тут не потрібна, так що можна збити просто виделкою. Змішати з цитрусовим цукром і процідити. Перелити суміш в емальовану миску і поставити на повільний вогонь. Додати м’яке вершкове масло і крохмаль. Помішуючи віночком варити до загустіння. Зняти з вогню і залишити для охолодження.
  8. Наступним кроком буде крем для прикраси торта. Тут все просто. Змішати м’яке вершкове масло з пудрою і барвником.
  9. Тепер покроково зібрати лимонний торт:
    Коржі просочити, змастити заварним кремом (курдом) і укласти один на одного.
    Потім зверху і з боків промазати швидким підфарбованим кремом.
    Обсипати кондитерською посипкою або прикрасити по своєму бажанню. На фото прикрашено лимонними листочками і фізалісом.

Лимонний крем для торта, приготований з великої кількості вершкового масла дуже калорійний. Однак, можна використовувати крем тільки для перемащення коржів і обробки бічних поверхонь торта. А верх обсипати цукровою пудрою. Такий варіант оформлення спрощує завдання приготування, торт виходить нітрохи не гірше, а виглядає просто клас!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close