Випічка і ДесертиСолодка випічка

Лимонний пиріг

Сьогодні я готую лимонник. Цей рецепт лимонного пирога — кращий вибір для любителів цитрусової випічки. Лимонник виходить соковитим, не кислим, смак — просто гармонія! Домашня випічка з лимоном — це завжди смачно, але цей рецепт правда особливий.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно (просіяне) 450 грамів
  • Молоко (тепле) 120 мілілітрів
  • Дріжджі сухі 1 столова ложка
  • Цукор 4 столові ложки
  • Масло вершкове 200 грамів
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки (стакан – 250 мл):

  • Лимони 3 штуки
  • Цукор 1,5 склянки
  • Крупа манна 1 столова ложка

Для прикрас:

  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Готуємо опару.
  2. У тепле молоко додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо і відставляємо.
  3. Розм’якшене вершкове масло нарізаємо кубиками.
  4. Додаємо масло в попередньо просіяне борошно, всипаємо сіль. Перетираємо борошно з маслом в крихту.
  5. Додаємо в борошняну крихту опару.
  6. Замішуємо тісто.
  7. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
  8. Готуємо начинку.
  9. Лимони поміщаємо в окріп на 10 хвилин.
  10. Лимони нарізаємо часточками, витягаємо кісточки.
  11. Подрібнюємо лимони за допомогою м’ясорубки.
  12. Додаємо до лимонів цукор і манну крупу, перемішуємо.
  13. Не збивайте блендером — буде дуже багато соку. З цієї ж причини ми не готуємо начинку заздалегідь, а приступаємо до неї, коли тісто вже готове.
  14. Духовку включаємо для розігрівання до 170 градусів.
  15. Остигле тісто обминаємо і ділимо на 3 частини. Якщо ваш пергамент не з силіконовим покриттям, його потрібно змастити маслом.
  16. Розкачуємо частину тіста на пергаменті. Вирівнюємо краї, щоб вийшов прямокутник.
  17. Пласт тіста разом з пергаментом перекладаємо на деко. Викладаємо на тісто половину начинки.
  18. Таким же чином розгортаємо другий корж. Викладаємо зверху на перший корж і знімаємо пергамент.
  19. На другий корж викладаємо начинку, що залишилася.
  20. Третій корж розгортаємо, як другий, і викладаємо зверху. Защипаємо краї. Верх лимонника протикаємо вилочкою.
  21. Відправляємо в розігріту духовку приблизно на 35-40 хвилин.
  22. Після випікання обрізаємо краї, розрізаємо лимонник на квадратики й посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріг з сирною начинкою і мандаринами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close