Випічка і ДесертиТорти

Лимонно-ягідний торт без випічки

Цей десерт не вимагає випікання, а всі процеси перетворення його в повноцінний листковий торт відбуваються в холодильнику. Коржі холодного торта — це розсипчасте лимонне печиво, яке викладається в форму і прошаровуються кремом з вершкового сиру і збитих вершків. Частина крему змішується з ягідним пюре, а частина залишається ванільною. Торт має настоятися кілька годин в холодильнику, щоб печиво під впливом крему і соковитих ягід стало м’якше. Перед подачею прикрасите його ягодами й насолоджуйтеся.

Інгредієнти:

  • Нарізаної полуниці 3 стакани (приблизно 450 грамів)
  • Асорті з ягід (малина, чорниця і / або ожина) 4 стакани
  • Цукру-піску 2 столові ложки
  • Дрібно натерта цедра і сік 2 лимонів
  • Вершкового крем-сиру 220 грамів, кімнатної температури
  • Цукрової пудри 1 стакан
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки
  • Охолоджених жирних вершків 3 стакани
  • Лимонного печива 2 упаковки по 170 грамів

Приготування:

  1. У мисці середнього розміру змішайте по 1 стакану полуниці і ягідного асорті з 1 столовою ложкою цукру і соком половини лимона; відставте в сторону для мацерації, на 30 хвилин.
  2. Тим часом в блендері збийте 1 стакан ягідного асорті до отримання однорідної маси. Решту 2 стакани полуниці і ягідного асорті поставте в холодильник (для начинки).
  3. У великій мисці міксером на помірно високій швидкості збийте вершковий сир, цукрову пудру, ваніль, цедру обох лимонів і сік 1 лимона до отримання пишної маси, близько 4 хвилин.
  4. Додайте вершки й збийте до стійких піків, 1-2 хвилини.
  5. Перекладіть половину збитої вершкової маси в окрему миску і вмішайте в неї ягідне пюре.
  6. Застеліть форму для хліба розміром 22х12 см поліетиленовою плівкою, залишаючи з усіх боків звис. Викладіть 1 стакан простої вершкової суміші й розподіліть (решту поставте в холодильник для начинки).
  7. Покрийте вершкову масу одним шаром печива. Викладіть зверху 1 стакан ягідного крему і розподіліть, потім зверху викладіть половину мацерованих ягід і ще 1 стакан ягідного крему.
  8. Повторіть те ж саме з іншим шаром печива, ягідним кремом і мацерованими ягодами, що залишилися і ягідним кремом, що залишився.
  9. Зверху викладіть ще один шар печива (у вас може залишитися трохи). Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 6 годин або на ніч.
  10. Перед подачею в великій мисці змішайте решту 2 стакани полуниці і ягідної суміші з 1 столовою ложкою цукру-піску і соком половини лимона; відкладіть для мацерації на 30 хвилин.
  11. Розкрийте торт і викладіть на блюдо догори дном; зніміть плівку. Покрийте десерт відкладеним кремом.
  12. Зверху прикрасите ягодами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Королівський сирник з апельсином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close