Випічка і ДесертиТістечка

Лимонні тістечка з запеченим безе і ягідним соусом

Дивовижне і дуже смачне тістечко з начинкою зі свіжих ягід, ніжним лимонним кремом і шапочкою меренги зверху. Причому вам не потрібно готувати крем окремо. Всі чари відбуваються при запіканні десерту в духовці на водяній бані. Розкладіть свіжі ягоди по порційних формочках і залийте їх дуже рідким тістом, замішаним на жовтку, лимонному соку, цедрі, цукрі, молоці, невеликій кількості борошна й окремо збитих білках. При випіканні білки піднімуться вгору, утворюючи щільний корж, а рідина піде вниз і перетвориться в ніжний крем з ягодами, який виявиться на верхівці тістечка, коли ви переверне його на тарілку. Охолоджене тістечко покрийте меренгою, підсмажте її й подавайте зі смачним ягідним соусом.

Інгредієнти:

Лимонно-ягідні тістечка:

  • Цукру 0,5 стакана
  • Муки 3 столові ложки
  • Дрібно натертої лимонної цедри 0,5 столової ложки
  • Щіпка солі
  • Свіжовичавленого лимонного соку 3 столові ложки
  • Молока 2/3 стакана
  • 1 велике яйце, кімнатної температури, відокремте жовток від білка
  • 1 стакан асорті зі свіжих або заморожених ягід, наприклад, малини, чорниці або ожини

Ягідний соус:

  • 3 стакани асорті зі свіжих або заморожених ягід, наприклад, малини, чорниці або ожини
  • Цукру 3/4 стакана
  • Лимонного соку 1 столова ложка

Безе:

  • Білок 2 великих яєць, кімнатної температури
  • Лимонного соку 0,5 чайної ложки
  • Цукру 1/3 стакана

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 ° C. Змастіть маслом чотири рамекіни об’ємом 150 мілілітрів і посипте їх цукром, струснувши надлишки. Поставте їх у велику форму (наприклад, для жаркого).
  2. Насипте ягоди рівномірно на дно кожного рамекіна.
  3. Змішайте цукор, борошно, цедру лимона і сіль. Додайте лимонний сік, молоко і яєчний жовток і збийте до однорідної маси. Збийте яєчний білок до м’якого піка на піднятому віночку; умішайте в тісто.
  4. Розкладіть тісто по рамекінах. Налийте в форму для випічки, в якій стоять рамекіни, окріп і випікайте близько 35 хвилин до золотистого кольору. Остудіть тістечка протягом 15 хвилин на водяній бані, потім дістаньте формочки з води, остудіть до кімнатної температури й поставте в холодильник мінімум на 3 години.
  5. Ягідний соус: в каструлю покладіть ягоди, цукор і лимонний сік і на середньому вогні доведіть до кипіння. Продовжуйте варити, періодично помішуючи, поки ягоди не стануть м’якими й рідина не випарується на третину, близько 15 хвилин. Остудіть соус до кімнатної температури, потім поставте в холодильник до подачі.
  6. Безе: збийте яєчні білки й лимонний сік на помірно-низькій швидкості міксера до утворення піни й повільно додайте цукор, збільшуючи швидкість до максимуму і збиваючи білки до міцних піків на піднятих віночках.
  7. Пройдіться тонким шпателем навколо кожного з охолоджених лимонних тістечок і викладіть їх на порційні тарілки. Викладіть безе в кондитерський мішок з наконечником велика зірка і видавіть поверх кожного тістечка.
  8. Підсмажте безе з допомогою кухонного пальника (або ж ви можете викласти тістечка на застелений пергаментом деко, відсадити зверху безе і запекти в духовці при температурі 230 ° С протягом 2 хвилин) і відразу ж подавайте з ягідним соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Еклери з шоколадною глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close