Випічка і ДесертиПечиво

Лінцське мигдальне печиво

Лінцське печиво – елегантне і витончене, родом з австрійського міста Лінц. Його відмінна риса – пісочне тісто з мигдального борошна і привабливий зовнішній вигляд у вигляді сендвіча з двох фігурок з джемом посередині, який яскраво проглядає в віконечко верхньої половинки. Печиво підкорює своїм шляхетним смаком і м’якою пісочною текстурою. Воно стане відмінним частуванням на новорічному або різдвяному столі, а також солодким подарунком близьким людям. Складіть домашнє Лінцське печиво в коробочку і піднесіть тим, кого любите.

Час: 1 година 30 хвилин
Складність: легко
Кількість: 36 печива

Інгредієнти:

  • Вершкового масла кімнатної температури 1 стакан
  • Цукрової пудри 1,5 стакана, просіяної плюс додатково для посипання
  • Жовтки 4 великих яєць
  • Мигдалевого екстракту 1/4 чайної ложки
  • Дрібно натертої лимонної цедри 1 чайна ложка
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Меленого мигдалю 3/4 стакана
  • Борошна вищого сорту 3 стакани
  • Розпушувача тіста 1/4 чайної ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Чорничного джему 3/4 стакана

Приготування:

  1. Збийте вершкове масло і цукрову пудру до легкої повітряної маси. Потім вбийте жовтки і додайте лимонну цедру, ванільний і мигдальний екстракти. Вмішайте мелений мигдаль.
  2. В окрему миску просійте борошно, розпушувач і сіль і пересипте цю суміш в масляну, постійно помішуючи. Замісіть тісто і сформуйте 2 кола (тісто буде м’яким), загорніть їх у харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на годину.
  3. Розігрійте духовку до 190 ° С і застеліть 2 дека папером для випічки.
  4. Трохи розімніть мигдальне пісочне тісто, щоб розм’якшити його (так тісто не потріскається при розкачуванні). На присипаній борошном робочій поверхні розкачати один круг і виріжте печива за допомогою формочки в вигляді каплі розміром 5 см. Перекладіть заготовки на деко (тісто можна знову розкачати).
  5. Розкачайте друге коло, виріжте з нього заготовки тієї ж форми, потім візьміть формочку в вигляді каплі на 1 см менше і виконайте нею отвори в середині кожної заготовки. Перекладіть фігурки на інший лист. Розкачайте тісто знову. У вас повинно вийти рівна кількість нижніх і верхніх (з отвором) половинок печива.
  6. Випікайте печиво 15 хвилин, а фігурки без отворів – на 2 хвилини довше. Перед складанням остудіть готове печиво на деку.
  7. Просійте цукрову пудру над печивом з отворами. Перемішайте джем, щоб він став м’якшим, і розподіліть по 1 чайній ложці на кожній цілій «краплі». Покладіть зверху печиво з отвором і акуратно притисніть. Дайте джему застигнути і перекладіть печиво в герметичний контейнер. Печиво можна зберігати протягом 3 днів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пряне печиво

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close