Випічка і ДесертиТорти

Київський торт по-новому

Сьогодні будемо готувати торт “Київський” по-новому. Стара добра класика, але в сучасному виконанні. Тортик буде з фундуком та кремом “Шарлотт”. Приєднуйтесь!

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Білок яєчний 200 грамів (приблизно від 7 яєць)
  • Фундук 180 грамів
  • Цукор 220 грамів
  • Борошно 45 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний цукор 1 пакетик (приблизно 10 грамів)

Для крему:

  • Молоко 150 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 150 грамів
  • Масло вершкове (розм’якшене) 250 грамів
  • Коньяк 2 столові ложки
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний цукор 1 пакетик (приблизно 10 грамів)
  • Какао-порошок 1 столова ложка

Приготування:

  1. Підготовляю продукти для коржів.
  2. Борошно просіяла.
  3. Білки взяла з несвіжих яєць (тижневої давності) і залишила на 3-4 години при кімнатній температурі.
  4. Горіхи підсушила на сковороді, остудила і крупно нарізала.
  5. У знежиреній місткості збиваю білки з сіллю до щільної піни.
  6. Поки білки збиваються, з’єдную горіхи, цукор (180 грамів) і борошно. Добре перемішую.
  7. В добре збиті білки додаю цукор (40 грамів) і ванільний цукор. Продовжую збивати до повного розчинення цукру, приблизно 5-7 хвилин.
  8. А тим часом підготую пергаментний папір для випічки. На один лист у мене помістяться 2 коржі. На пергаменті за допомогою дна від рознімної форми малюю кола потрібного мені діаметра (18 см).
  9. У 2-3 заходи з’єдную збиті білки з горіхово-борошняною сумішшю.
  10. Кожен раз добре перемішую, але не довго, оскільки білки не повинні втратити свою пишність.
  11. Пергаментний папір з накресленими колами перевертаю на зворотну сторону і застилаю нею деко. За допомогою білкової маси можна зафіксувати папір по краях.
  12. Відкидаю білкову масу на пергамент. Мені це було зручно робити за допомогою кондитерського мішка.
  13. І відправляю в заздалегідь розігріту до 140-150 градусів духовку, з конвекцією, на 1,5-2 години або трохи довше. Дверцята духовки під час випічки краще не відкривати. Температуру краще регулювати, виходячи з особливостей своєї духовки. У мене вона смажить по-божевільному.
  14. І бажано викладати коржі на відстані 3-4 см один від одного. Під час випічки вони злегка розширюються.
  15. Я випікала одночасно чотири коржі на двох деках.
  16. Коржі відходять від пергаменту без проблем, коли охолонуть.
  17. І бажано дати коржам підсохнути 10-12 годин. Я залишила на ніч в сухому приміщенні.
  18. На наступний день коржі підрізала за допомогою кільця (діаметром 18 см), оскільки я хочу, щоб тортик був ідеально рівний.
  19. А з обрізків зроблю крихту для посипання торта.
  20. Крем використовую класичний “Шарлотт”.
  21. У каструльці з’єдную яйце, сіль, цукор і ванільний цукор. Перемішую і додаю молоко.
  22. Ставлю на плиту і варю на вогні нижче середнього до легкого загустіння. На це у мене пішло близько 10 хвилин. Яєчно-молочна маса для цього крему буде досить рідкою, не така, як для заварного крему. Залишаю охолоджуватись.
  23. І коли яєчно-молочна маса охолола, розм’якшене вершкове масло збиваю до пишності й легкого побіління.
  24. І потім в декілька заходів з’єдную обидві маси.
  25. В кінці додаю коньяк. Збиваю до однорідності. Крем “Шарлотт” готовий.
  26. Буквально 2-3 столові ложки крему відкладаю для декору торта.
  27. Решту крему для зручності перекладаю в кондитерський мішок.
  28. Збираю тортик. Останній корж укладаю догори дном, таким чином, верхівка торта буде рівніше.
  29. Кількості приготованого крему вистачить на прошарок і чорнову обмазку. Якщо хочете ідеально вирівняти торт, тоді готуйте 1,5 порції крему.
  30. Тепер можна прикрасити торт (тут вже як ваша фантазія заграє). Я подрібнила обрізки коржів за допомогою кавомолки й обсипала торт з боків. Зверху розтопленим шоколадом намалювала смужки.
  31. До заздалегідь відкладеного крему додала какао-порошок і переклала в кондитерський мішок. За допомогою насадки “відкрита зірка” зробила “бордюрчик” по периметру торта.
  32. І залишилося найскладніше — дати тортику просочитися. 🙂 Хоча б 5-6 годин.
  33. Дуже смачний, хрусткий, ароматний, солоденький. 🙂 Напевно, з фундуком цей тортик мені подобається найбільше! Маю велику надію, що і вам він припаде до смаку!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ягідний мусовий торт

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close