Випічка і ДесертиДесерти

Крем-пудинг з грушами й бананами

Неймовірний десерт, схожий на ніжний і повітряний крем, готується всього 10 хвилин і стане чудовою альтернативою звичним кашам на сніданок. За свою простоту і чудовий смак рецепт нескладного солодкого фруктового пудингу заслуговує стати одним з найулюбленіших!

Пудинг — це англійська десерт з яєць, цукру, молока і муки, приготований на водяній бані. Начинка може бути будь-якою — фруктовою, ягідною і навіть м’ясною! Ми приготуємо крем-пудинг з бананами й грушами. Такий пудинг ніжний на смак, кремовий і фруктовий. Блюдо дуже сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

Інгредієнти:

  • Груші стиглі 2 штуки (400 грамів)
  • Банани стиглі 2 штуки (400 грамів)
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне 1 столова ложка
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Лимон (сік) 1 кружечок
  • Шоколад чорний (для прикраси) 20 грамів
  • М’ята або базилік (для прикраси, за бажанням) 3-5 листочків

Приготування:

  1. Фрукти повинні бути дуже стиглими, в такому випадку блюдо і без цукру буде смачним і солодким.
  2. Для приготування десерту візьміть каструлю з товстим дном або зробіть водяну баню.
  3. У каструлю вбийте яйце і додайте цукор. Розмішайте віночком до розчинення цукру.
  4. Додайте в каструлю пшеничне борошно, перемішайте.
  5. Влийте молоко і перемішайте до однорідної консистенції.
  6. Поставте каструльку на середній вогонь і нагрівайте масу до загустіння, постійно помішуючи віночком. У мене цей процес зайняв 2 хвилини.
  7. Крем-пудинг повинен загуснути й не стікати, а падати з ложки.
  8. Поки остигає крем, підготуйте фрукти.
  9. Банани почистьте, розламайте на великі шматочки й викладіть в чашу блендера.
  10. Груші почистьте від плодоніжки та шкірки (якщо вона жорстка) і викладіть в чашу до бананів.
  11. Трохи фруктів залиште для прикраси.
  12. З лимона в чашу блендера видавіть 1 чайну ложку соку, щоб фрукти не потемніли.
  13. Занурювальним блендером подрібніть банани й груші до стану пюре.
  14. Додайте фруктове пюре в каструльку до остиглого крему, перемішайте.
  15. Маса вийшла трохи рідшою, з ложки стікає великими краплями.
  16. Розлийте пудинг по тарілках, прикрасите крупно порубаним шоколадом, кружечками банана і скибочками груш.
  17. Можна використовувати для прикраси свіжу зелень, наприклад м’яту або базилік.
  18. Крем-пудинг з бананом і грушею готовий до подачі. Смачний, швидкий і корисний десерт для дітей і дорослих!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Парфе з шоколадного крем-сиру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close