Випічка і ДесертиСолодка випічка

Королівський сирник з родзинками

Ви бували у Львові? Ті, кому пощастило відвідати кав’ярні цього міста, зараз зрозуміють про що мова, а ось ті, хто не зміг побувати на Західній Україні, просто зобов’язані дізнатися. Так ось. Візитною карткою практично кожної кондитерської є знамениті сирники або, як їх ще називають, — львівські сирники. Це неймовірно смачна, ніжна і пишна сирна випічка з соковитими родзинками. Справжня смакота!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 250 грамів
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Цукор пісок 100 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Сметана 2 столові ложки
  • Какао 2 столові ложки
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Сир 1 кілограм
  • Яйця 5 штук
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Цукор пісок 1 стакан
  • Ванільний цукор 10 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки
  • Ізюм 100 грамів

Приготування:

  1. Просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно, щоб позбутися від непотрібних домішок і наситити продукт киснем.
  2. Нарізаємо м’яке вершкове масло на невеликі шматочки й відправляємо в миску з борошном.
  3. Перетираємо борошно з маслом в руках, перетворюючи продукти в дрібну крихту.
  4. Далі відправляємо в миску всі сипучі продукти, що залишилися за рецептом : розпушувач, цукор і какао.
  5. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
  6. Тепер додаємо в миску яйце і сметану.
  7. Замішуємо тісто.
  8. Готове тісто ділимо на дві рівні частини, загортаємо їх у харчову плівку і відправляємо в морозильну камеру на 3 години.
  9. Приступаємо до приготування сирної начинки.
    Перекладаємо сир в глибокий посуд і гарненько розминаємо його виделкою до однорідності. Якщо сир дуже збитий, краще перемолоти його на м’ясорубці.
  10. Жовтки відділяємо від білків. Білки відправляємо поки в холодильник.
  11. До жовтків засипаємо цукор пісок. І розтираємо дочиста.
  12. Яєчно-цукрову масу додаємо до перетертого сиру. Гарненько перемішуємо.
  13. Далі відправляємо в миску м’яке вершкове масло, кукурудзяний крохмаль і ванільний цукор. Масу акуратно перемішуємо до однорідності.
  14. Дістаємо з холодильника білки й збиваємо їх до крутих піків.
  15. Перекладаємо білкову масу в миску до основної, сирної. Акуратно, піднімаючи з дна, перемішуємо.
    Форму для випічки змащуємо рослинною олією.
  16. На тертці з великими отворами натираємо одну частину охолодженого тіста. Рівномірно розподіляємо по всьому дну форми.
  17. Половину сирної начинки викладаємо на натерте тісто в форму. Розподіляємо.
    Поверх начинки викладаємо промиті родзинки. І закриваємо другою частиною сирної начинки, що залишилася.
  18. Якщо родзинки дуже сухі або зацукровані, їх краще попередньо хвилин на 15 залити окропом.
    Зверху закриваємо сирну начинку другою половинкою охолодженого тіста, натертого на тертці з великими отворами.
  19. Відправляємо сирник в попередньо розігріту до 180 °C духовку на 1 годину. Після випікання повністю охолоджуємо пиріг і відправляємо в холодильник на кілька годин.
    Королівський сирник з родзинками готовий!

Ніжний, смачний сирник просто тане в роті. Ароматна сирна маса знаходиться в прекрасному тандемі з шоколадним пісочним тістом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний лимонний пряник з горіхами й цукатами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close