Випічка і ДесертиСолодка випічкаТорти

Королівський сирник з апельсином

Королівський сирник – це дуже смачний, ніжний десерт польської кухні. Він дуже нагадує чізкейк, але тільки його сирна начинка ховається між двома шарами шоколадного тіста натертого на крупній тертці.

Зазвичай в королівський сирник додають родзинки, курагу або цедру апельсина, але я пропоную вам додати в нього цілий апельсин, тільки у відварному вигляді. Апельсин додасть начинці легкий цитрусовий смак і аромат.

Перед подачею королівський сирник повинен обов’язково постояти в холодильнику мінімум шість годин, а краще ніч. І тоді ви зможете повною мірою насолодитися дуже ароматним і повітряним десертом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 250 грамів
  • Вершкове масло 100 грамів
  • Цукор 80 грамів
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Сметана 2 столові ложки
  • Розпушувач 0,5 чайної ложки
  • Какао-порошок 2 столові ложки
  • Сіль 1 щіпка

Для начинки:

  • Рікотта 1 кілограм
  • Яєчні білки 3 штуки
  • Масло вершкове 120 грамів
  • Цукрова пудра 160 грамів
  • Екстракт ванілі 1 чайна ложка
  • Крохмаль 1 столова ложка
  • Апельсин 1 штука
  • Сіль 1 щіпка

Приготування:

  1. Апельсин ретельно вимити. Опустити в окріп на 5 хвилин, потім злити воду і знову залити апельсин окропом. Варити 30 хвилин до готовності. Такий спосіб приготування апельсина дозволить позбутися від воску, яким обробляють цитрусові.
  2. Готуємо тісто. У чаші комбайна змішати борошно, розпушувач, холодне вершкове масло, нарізане кубиками, цукор, какао і дрібку солі до отримання крихти.
    При відсутності комбайна тісто можна приготувати й вручну, перемішуючи його виделкою, але діяти потрібно швидко, щоб масло не встигло розтанути.
  3. Додати жовток і 2 столові ложки сметани.
  4. Замісити пружне тісто, розділити навпіл, скачати з тіста дві кулі й обернувши харчовою плівкою прибрати в холодильник на 1 годину.
  5. Збити Рікотту за допомогою погружного блендера.
  6. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою і крохмалем.
  7. До масла додати 3 жовтки, збити.
  8. Потім додати 1 чайну ложку ванільного екстракту.
  9. Отриману суміш з масла і яєць додати до Рікотти, перемішати.
  10. Відварений апельсин остудити, розрізати на часточки й видалити кісточки.
  11. За допомогою блендера подрібнити апельсин в однорідну пасту.
  12. Змішати апельсин з рікоттою.
  13. В окремій мисці збити білки від 3 яєць з дрібкою солі до пишної піни.
  14. Частинами, акуратно перемішуючи, ввести білки в сирну суміш.
  15. Один шматок охолодженого тіста натерти на тертці.
  16. Форму розміром 25 на 30 см застелити папером для випічки, змащений маслом. По дну форми рівномірно розподілити натерте тісто.
  17. Зверху викласти сирну суміш, розрівняти.
  18. Частину тіста, що залишилася також натерти на крупній тертці й присипати начинку.
  19. Королівський сирник випікати в розігрітій до 175 ºС духовці протягом 50-55 хвилин. Після випікання вимкнути духовку і залишити сирник остигати на 30 хвилин при відкритих дверцятах.
  20. Потім, остудивши сирник при кімнатній температурі, прибрати його в холодильник для визрівання на 6-8 годин. Перед подачею нарізати королівський сирник на порційні шматочки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний торт з сирним кремом та вишнею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close