Випічка і ДесертиКреми і суфлеКухні світуМексиканська

Кокосовий флан

Батьківщиною Флан, або карамельного пудингу, вважається Іспанія, звідки він поширився на інші країни і став одним з найпопулярніших і улюблених десертів. Ніжний кремовий пудинг готується на основі яєць і згущеного молока і поливається м’якою карамеллю. Надайте Флану карибських ноток, додавши в пудинг кокосове молоко і посипавши його кокосовою стружкою.

Автор рецепта – Марсела Вальядоліді (Marcela Valladolid) – знаменитий шеф-кухар, телеведуча, кулінарний письменник

Час: 1 година 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8 – 10

Інгредієнти:

  • Згущеного молока з цукром 3 банки (по 400 грамів)
  • Несолодкого кокосового молока 1 банка (400 грамів)
  • Карамельного крему кімнатної температури 1 стакан
  • Концентрованого молока 350 грамів
  • 6 великих яєць кімнатної температури
  • Ванільного екстракту 1 столова ложка
  • Солі 0,5 чайної ложки
  • Тертого кокоса 0,5 стакана, підсмаженого

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 ° С. Змастіть олією круглу форму для кексу з отвором посередині об’ємом 2,5 літри. Полийте форму карамельним соусом, щоб змастити її дно і стінки. За допомогою міксера збийте все молоко, яйця, ванільний екстракт і сіль.
  2. Вилийте суміш у форму для кексу, накрийте фольгою і поставте в більшу форму для запікання, наполовину наповнену водою. Випікайте протягом 1 години 40 хвилин. Готовий пудинг повинен злегка тремтіти в центрі, коли рухаєте форму.
  3. Дістаньте його з духовки й остудіть при кімнатній температурі протягом півгодини. Потім накрийте форму і поставте в холодильник мінімум на 3 години або на ніч. Переверніть форму і викладіть флан на блюдо. Посипте смаженим кокосом і подавайте.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close