Інші солодощіВипічка і Десерти

Класичні пишні оладки на кефірі

Це простий і надійний рецепт, який може стати базовим. Головне — дотримувати послідовність етапів. Його можна урізноманітнити, додаючи в тісто корицю, ванілін, какао і навіть трошки кокоса.

Інгредієнти:

  • Кефір 250 мілілітрів
  • Борошно 240 грамів
  • Яйця 1 штука
  • Цукор 2 столові ложки
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Сода 1/2 чайної ложки
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Дістаньте кефір і яйця з холодильника і дочекайтеся, поки вони досягнуть кімнатної температури.
  2. Збийте яйце з цукром і сіллю до їх повного розчинення.
  3. Додавайте кефір невеликими порціями до яйця, продовжуючи помішувати.
  4. Починайте класти борошно маленькими порціями, попутно просіюючи його через сито. Акуратно помішуйте тісто віночком і додавайте ще борошна при необхідності. Коли тісто стане густим і почне ледве-ледве сповзати з ложки — воно готове до фінального етапу.
  5. Всипте соду, також просіюючи її через сито, і відразу швидко, але обережно перемішайте. Відставте на 40 хвилин.
  6. Розігрійте сковороду з товстим дном на сильному вогні, додайте олію і зменште вогонь до середнього. По одній столовій ложці (більше не треба, інакше не пропечуться) зачерпуйте тісто і викладайте на сковорідку.
  7. Смажте оладки, поки вони не зарум’яняться знизу, а зверху не з’являться бульбашки. Переверніть, накрийте кришкою і досмажите на середньому вогні близько 3-4 хвилин, стежачи, щоб низ не підгорів. При необхідності додайте соняшникової олії на сковорідку.
  8. Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії. Подавайте з варенням, сметаною, медом або свіжими ягодами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашнє згущене молоко за 15 хвилин

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close