АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуПечиво

Класичне пісочне печиво з цитрусовою ноткою

Шортбред – це ніжне і розсипчасте масляне печиво, яке тане в роті й дарує справжню насолоду своїм освіжаючим цитрусовим смаком. Замість традиційного лимона, яким часто ароматизують пісочне печиво, додайте в тісто цедру мандаринів або клементинів, їх смак буде цікавіше і трохи солодше звучати в випічці. Обов’язковий інгредієнт танучого пісочного печива – кукурудзяний крохмаль, який надає йому особливу текстуру. Змішайте його з борошном, вершковим маслом, цукром і цедрою і випікайте великий пісочний корж, який потім наріжте на бруски й подавайте до вечірньої чашечки чаю.

Інгредієнти:

  • 3 клементини або невеликих мандаринів
  • Цукру 3/4 стакана
  • Борошна вищого сорту 3 стакани
  • Кукурудзяного крохмалю 6 столових ложок
  • Дрібної солі 1/4 чайної ложки
  • Вершкового масла 350 грамів, розм’якшеного

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 ° С. Змастіть вершковим маслом форму розміром 22 х 30 х 1 см, Застеліть пергаментним папером і змастіть маслом папір.
  2. Дрібно натріть шкірку (цедру) всіх 3 мандаринів, знімаючи тільки помаранчеву шкірку, а не гірку білу м’якуш. Подрібніть цедру з 1/4 стакана цукру в кухонному комбайні протягом 1 – 2 хвилин.
  3. У мисці змішайте віночком борошно, кукурудзяний крохмаль і сіль. У чаші стаціонарного міксера з насадкою лопаткою збийте на середній швидкості вершкове масло з 0,5 стакана цукру, що залишився до легкої й пухкої маси, близько 8 хвилин. Додайте суміш цукру і цедри й збивайте ще хвилину. При роботі міксера на низькій швидкості додайте сухі інгредієнти й змішайте до однорідної консистенції. Не перебийте тісто.
  4. Перекладіть тісто в підготовлену форму, розподіливши його якомога рівномірніше. Накрийте харчовою плівкою, потім притисніть і розгладьте зверху руками. Гострим ножем наріжте тісто в формі на бруски розміром приблизно 2 х 7 см. Поколіть тісто виделкою або дерев’яним шампуром, утворивши декоративний візерунок.
  5. Випікайте до золотистого кольору приблизно 1 годину 10-20 хвилин. Дайте постояти 5 хвилин, а потім знову наріжте бруски уздовж виконаних раніше розрізів. Остудіть повністю на решітці. Зберігайте печиво в щільно закритому контейнері протягом 2 тижнів.

Тримайте ще цікавий рецепт: Ванільне вафельне печиво «Vanilla Wafers»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close