Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Кіш з сьомгою і броколі

Днями готувала кіш з сьомгою, броколі й вершковою заливкою, можливо вам теж захочеться приготувати цю смакоту.

Кіш частий гість в моєму домі: його просто готувати, начинку можна вибрати майже будь-яку, виглядає на столі він дуже ошатно, а смак, смак це окрема тема для захоплення. Приступимо?

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно 250 грамів
  • Масло вершкове 82% 125 грамів
  • Цукор 0,25 чайної ложки
  • Сіль 0,25 чайної ложки
  • Вода крижана 2 столові ложки

Для начинки:

  • Броколі 250 грамів
  • Сьомга 350 грамів
  • Твердий сир 150 грамів

Для заливки:

  • Вершки 200 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Сіль 2 щіпки

Приготування:

  1. Готуємо пісочне тісто.
  2. Холодне вершкове масло порізати кубиками. Додати сіль, цукор і просіяне борошно. Подрібнюємо компоненти в крихту.
  3. Найкраще подрібнити інгредієнти за допомогою кухонного комбайна. Можна зробити це руками або виделкою. Якщо перемішувати тісто руками, то це потрібно робити швидко, щоб масло не почало танути.
  4. В отриману масу додати 1-3 столові ложки крижаної води й швидко замісити тісто. Важливо, щоб масло не почало танути.
  5. Якщо тісто в кулю не збирається, то можна додати ще ложку води.
  6. Тісто скачати в кулю, а потім злегка приплюснути його в коржик, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
  7. Готуємо начинку.
  8. Броколі розібрати на суцвіття, відправити в киплячу солону воду і варити 2 хвилини. При необхідності порізати на дрібніші фрагменти.
  9. Сьомгу порізати кубиками. Риба потрібна свіжа, не солона і не мало солена.
  10. Сир натерти на тертці.
  11. Вершки з’єднати з яйцями, додати сіль і збити до однорідного стану.
    Вершки можуть бути будь-якої жирності їх можна замінити сметаною, йогуртом або молоком.
  12. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мл.
    За допомогою качалки перенести його в металеву або скляну форму діаметром 24-28 см.
  13. Укласти тісто в форму, сформувати бортики, надлишки тіста обрізати. Попроколювати його виделкою.
  14. Накрити тісто пергаментним папером і засипати зверху вантаж: квасолю, монети або крупу.
    Щоб папір краще брав обриси форми його можна попередньо пом’яти руками.
  15. Форму відправити в розігріту до 180 °C духовку і випікати 10 хвилин. Потім вийняти вантаж і випікати основу ще 10-15 хвилин.
  16. Час і температура випікання можуть бути іншими в залежності від особливості вашої духовки.
    У пісочну основу скласти начинку.
  17. Можна викласти її шарами, можна рівномірно розподілити по поверхні, а можна попередньо все перемішати в окремій мисці, а вже потім викласти в форму.
  18. Зверху вилити вершки.
  19. Повертаємо пиріг в духовку і випікаємо до готовності протягом 30-40 хвилин, час залежить від особливостей вашої духовки.
  20. Готовність визначаємо за станом заливки.
  21. Дати пирогу настоятися протягом 20-25 хвилин і розрізати на порції.
    Кіш дуже хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажені пиріжки на сковороді з рисом і яйцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close