Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Кекс з мандаринами під цукровою глазур’ю

Коли мені хочеться чогось смачного і без зайвого клопоту, я готую кекс з мандаринами. Ароматне тісто з ніжною текстурою, що тане в роті. Часточки мандарина, які приємно відтіняють солодкість ледь відчутної кислинки. Цей кекс дуже люблять в моїй родині.

Я часто готую цю випічку: вона завжди виходить пишною та насиченою, на її приготування йде зовсім небагато часу, а з процесом впорається будь-який новачок.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 250 грамів
  • Масло вершкове 200 грамів
  • Мандарини 4 штуки
  • Яйця 4 штуки
  • Цукор 200 грамів
  • Ванільний цукор 2 чайні ложки
  • Розпушувач 2 чайні ложки

Для прикраси:

  • Мандарин 1 штука
  • Шоколад чорний 80 грамів
  • Цукрова пудра 150 грамів
  • Лимон 1 штука

Додатково:

  • Масло вершкове 20 грамів
  • Борошно пшеничне 1 столова ложка

Приготування:

  1. Очищаємо мандарини. Розбираємо на часточки й ретельно очищаємо від білих ниточок.
    Потім кожну мандаринову часточку розрізаємо уздовж пластинками. Сік зберігаємо!
  2. У глибоку миску перекладаємо вершкове масло. Додаємо цукор.
  3. Розтираємо масло з цукром за допомогою звичайної ложки до однорідної маси. Можна перемішати за допомогою міксера.
  4. По одному вводимо в цукрово-масляну масу яйця. Добре перемішуємо міксером або просто віночком.
    Додаємо ванільний цукор. Перемішуємо.
  5. Попередньо просіяне борошно з’єднуємо з розпушувачем.
  6. Борошно з розпушувачем додаємо до вершково-яєчної маси й все добре перемішуємо.
  7. У тісто відправляємо нарізані мандаринові часточки й сік. І знову добре, але акуратно перемішуємо.
  8. Форму змащуємо вершковим маслом. Форму можна використовувати й круглу, і прямокутну.
    Потім злегка присипаємо борошном.
  9. Перекладаємо в підготовлену форму тісто, розрівнюємо лопаткою.
  10. Відправляємо форму в попередньо розігріту до 180 °C духовку приблизно на 35 хвилин. Час залежить від використаної вами форми. Готовність перевіряйте довгою дерев’яною паличкою.
  11. Після того як кекс охолов, починаємо готувати глазур.
  12. Насипаємо в мисочку цукрову пудру.
  13. Додаємо потроху лимонний сік і перемішуємо. За консистенцією повинна вийти густа маса.
  14. Готовий кекс трохи охолоджуємо прямо в формі й тільки потім дістаємо його.
  15. Покриваємо цукровою глазур’ю остиглий кекс.
  16. Зверху викладаємо мандаринові часточки.
  17. Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі чорний шоколад і за допомогою кондитерського мішечка наносимо бажаний малюнок. Можна просто наносити хаотично.
    Кекс з мандаринами готовий! Готуйте виключно з хорошим настроєм, адже це головний секрет будь-якої страви.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадні мафіни

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close