Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Кекс “Корівка”

Ніжний, м’який, в міру вологий, з горіхами, родзинками, ароматом карамелі й вареного згущеного молока — такий кекс з’їдається за лічені хвилини!

Інгредієнти:

  • Борошно 150 грамів
  • Молоко згущене варене 370 грамів
  • Горіхи волоські (ядра) 90 грамів
  • Ізюм 60 грамів
  • Молоко 70 мілілітрів
  • Цукор 40 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Розпушувач 15 грамів
  • Масло вершкове 20 грамів

Приготування:

  1. Ізюм заливаємо теплою (близько 60 градусів) водою на 15 хвилин, після чого воду зливаємо, а родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.
  2. У миску розбиваємо яйця.
  3. Збиваємо яйця міксером або віночком до однорідності.
  4. Додаємо 270 грамів вареного згущеного молока.
  5. Міксером перемішуємо згущене молоко з яйцями 3-4 хвилини до однорідності. Згущене молоко має повністю “розійтися”.
  6. Додаємо просіяне борошно, цукор і розпушувач.
  7. Все знову перемішуємо до однорідності.
  8. Горіхи злегка (2-3 хвилини) обсмажуємо на сухій сковороді.
  9. Подрібнюємо горіхи у велику крихту.
  10. Приблизно 1 столову ложку подрібнених горіхів залишаємо для прикраси кексу.
  11. У тісто додаємо горіхи й родзинки.
  12. Все перемішуємо.
  13. Форму для кексу (у мене 10х20 см) змащуємо маслом і застилаємо папером для випічки. Папір також змащуємо маслом.
  14. Якщо форма силіконова, папір стелити не потрібно.
  15. Виливаємо тісто в форму. Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  16. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Поки випікається кекс, готуємо соус. У гаряче (до закипання не доводити) молоко додаємо решту згущеного молока (100 грамів).
  17. Все перемішуємо до розчинення згущеного молока.
  18. Щоб згущене молоко краще розчинилася, я перемішувала, не знімаючи з вогню.
  19. Вогонь повинен бути маленький, щоб згущене молоко не підгоріло.
  20. Готовий соус залишаємо охолонути.
  21. Виймаємо кекс з духовки. Дерев’яною паличкою або виделкою робимо на поверхні гарячого кексу велику кількість проколів.
  22. Прямо в формі заливаємо кекс соусом.
  23. Зверху посипаємо горіхами, що залишилися і залишаємо на 1 годину.
  24. Після цього кекс дістаємо з форми.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бананові кекси з кукурудзяної муки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close