Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Картопляний пиріг зі свининою і яйцем

Картопляне пюре, обсмажені шматочки м’яса і рубані відварені яйця викладаються шарами зі сметаною. А зверху начинка накривається пісочним тістом. Після випічки пиріг з картоплею, м’ясом і яйцями перевертається начинкою вгору. Чудове ситне блюдо чудово підійде для обіду.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 230 грамів
  • Масло вершкове 150 грамів + для змащування форми
  • Яйце 1 штука
  • Вода 1-2 столові ложки

Для начинки:

  • Свинина 500 грамів
  • Картопля 500 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Сметана 150 грамів (6 столових ложок)
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Кріп свіжий 1/2 пучка
  • Петрушка свіжа 1/2 пучка або зелень заморожена 2-3 столові ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Готуємо продукти для начинки. Картоплю очищаємо.
  2. Нарізаємо картоплю великими шматочками й відварюємо в підсоленій воді до готовності (приблизно 20 хвилин після закипання).
  3. Готову картоплю розминаємо в пюре (можна залишити трохи картопляного відвару). Яйце розбиваємо до пюре. Петрушку і кріп дрібно рубаємо і також додаємо до пюре.
  4. Ретельно перемішуємо.
  5. 3 яйця варимо на круто (8-10 хвилин після закипання). Охолоджуємо в холодній воді.
  6. Яйця очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
  7. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  8. Обсмажуємо м’ясо на розігрітій з рослинною олією сковороді до випаровування всієї рідини, приблизно 10 хвилин.
  9. Готуємо продукти для тіста. У процесі приготування знадобиться харчова плівка.
  10. Масло і борошно розтираємо в крихту (я роблю це в блендері). Додаємо яйце і, при необхідності, трохи води, замішуємо тісто.
  11. Тісто має зібратися в кого і не липнути до рук.
  12. Готове тісто загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  13. Духовку включаємо для розігрівання до 200 градусів.
  14. Починаємо збирати пиріг.
  15. Форму для запікання (у мене 20 см в діаметрі) змащуємо вершковим маслом. Викладаємо у форму половину картоплі.
  16. Змащуємо картоплю 2 столовими ложками сметани.
  17. Викладаємо шар з нарізаних яєць і також змащуємо 2 столовими ложками сметани.
  18. Потім викладаємо шар м’яса і змащуємо 2 столовими ложками сметани.
  19. Зверху рівномірно розподіляємо картоплю, що залишилась.
  20. Тісто розгортаємо в пласт діаметром більше, ніж діаметр форми.
  21. Накриваємо тістом начинку пирога і підвертаємо краї тіста всередину, між стінками форми й начинкою.
  22. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 25-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
  23. Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 10. Потім акуратно перевертаємо пиріг на блюдо.
  24. Пиріг з м’ясом і яйцями нарізаємо порційними шматочками й подаємо до столу теплим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний пиріг з фаршем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close