Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Картопляний пиріг з фаршем

Картопляний пиріг з фаршем — це соковите, ніжне і дуже ситне блюдо, яке припаде до смаку і дітям і дорослим. Для цього пирога фарш можна брати будь-який, але краще всього підійде змішаний фарш зі свинини і яловичини.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кілограм
  • Куряче яйце 2 штуки
  • Масло вершкове 20 грамів
  • Фарш 400 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Помідор 1 штука
  • Перець солодкий болгарський 0.5 штуки
  • Сметана 2 столові ложки
  • Томатна паста 1 столова ложка
  • Хмелі-сунелі 1 чайна ложка
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Харчова сіль за смаком
  • Приправа для фаршу за смаком
  • Соняшникова олія 1 столова ложка

Приготування:

  1. Спочатку миємо картоплю, чистимо її й кладемо в холодну воду. Великі картоплини краще розрізати навпіл. Додаємо чайну ложку солі, лавровий лист і ставимо варитися.
  2. Поки картопля вариться, приготуємо начинку для пирога. Цибулю чистимо і нарізаємо на півкільця.
  3. У сковорідку наливаємо олію й обсмажуємо в ній цибулю.
  4. Викладаємо до цибулі фарш і обсмажуємо його до напівготовності. Солимо, кладемо приправу для фаршу, за смаком можна поперчити.
  5. Помідор нарізаємо на тонкі часточки.
  6. Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо соломкою.
  7. З готової картоплі виливаємо відвар і розминаємо в пюре. Додаємо одне яйце і вершкове масло. Все добре перемішуємо і залишаємо остигати.
  8. Форму для випічки злегка змащуємо маслом і перекладаємо в неї картоплю. Розрівнюємо дно і робимо бортики.
  9. На картоплю викладаємо помідори.
  10. Зверху кладемо перець.
  11. Перекладаємо в форму фарш з цибулею.
  12. Приготуємо соус. Змішуємо яйце, сметану і томатну пасту, додаємо трохи солі й хмелі-сунелі.
  13. Заливаємо соусом пиріг.
  14. Ставимо пиріг в гарячу духовку і запікаємо приблизно 15 хвилин при 180 градусах.
  15. Перевертаємо пиріг за допомогою тарілки й прикрашаємо свіжою зеленню. Подавати його краще всього в гарячому або теплому вигляді. Якщо пиріг охолоне, його можна розігріти в мікрохвильовці або в духовці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з квашеною капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close