Випічка і ДесертиЦукерки

Карамельні цукерки з горіхами

Автор рецепта – Тріша Йервуд (Trisha Yearwood) – співачка, письменник, актриса, автор кулінарних книг, телеведуча

Дуже смачні домашні карамельні цукерки з додаванням рубаних горіхів пекан. Для приготування вам знадобиться термометр для карамелі й вощений папір для обгортки. Рецепт дуже простий, а цукерки виходять м’якими й тягучими відмінні ласощі для ласунів.

Час: 1 година 30 хв
Складність: легко
Кількість: 72-84 штук

Інгредієнти:

  • Вершкового масла 110 грамів плюс ще для змащування форми
  • Коричневого цукру 1 стакан
  • Цукру 1 стакан
  • Темного кукурудзяного сиропу 1 стакан
  • Жирних вершків 470 мілілітрів
  • Рубаних горіхів пекан 2 стакани
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Спеціальне обладнання: термометр для карамелі

Приготування:

  1. Рясно збризніть форму для запікання 23х30х5 см кулінарним спреєм, застеліть її пергаментним папером і змастіть папір вершковим маслом.
  2. У великому сотейнику змішайте коричневий цукор, цукор пісок, кукурудзяний сироп і 1 стакан вершків. Нагрівайте до тих пір, поки суміш не почне кипіти. Повільно влийте 1 стакан вершків в суміш, помішуючи, поки вона кипить.
  3. Помістіть термометр для карамелі в сотейник і варіть суміш на середньому вогні, поки її температура не досягне 118 C. Зніміть з вогню і додайте вершкове масло, рубані горіхи пекан і ванільний екстракт.
  4. Залийте карамель в підготовлену форму. Охолодіть карамель в холодильнику, щоб вона затверділа, але не стала жорсткою, приблизно протягом 1 години.
  5. Наріжте карамельну масу на квадрати зі стороною 2,5 см. Наріжте вощений папір на квадрати зі стороною 10 см і загорніть кожну цукерку в окрему обгортку. Зберігайте в холодильнику.
  6. Перед подачею вийміть цукерки з холодильника і дайте їм трохи постояти, щоб вони стали м’якшими.

Смачного!

Подивіться як смачно приготувати тістечка Брауні з маскарпоне

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close