Випічка і ДесертиПечиво

Імбирне печиво з глазур’ю

Імбирне печиво з глазур’ю для багатьох асоціюється з Новим роком. Можливо, саме тому його практично завжди розмальовують глазур’ю, яка надає йому святковий вигляд. Такі ласощі обов’язково сподобається вашим близьким!

Це печиво готують не тільки з імбиром, але і додають інші прянощі, тому аромати заповнюють кухню ще під час приготування тіста. Весь будинок наповнюється запахом свята і веселощів.

Глазур зазвичай роблять з білка і цукрової пудри, але іноді її фарбують в різні кольори за допомогою харчових барвників. Якщо печиво буде використано як прикраса на ялинку, то потрібно зробити в ньому маленьку дірочку для нитки. Це потрібно зробити ще до випічки. Акуратна дірочка виходить за допомогою соломинки для коктейлів.

Найкраще пекти таке печиво всією сім’єю напередодні свята. Не бійтеся довірити прикрашання дітям, у них фантазія набагато краща ніж у дорослих.

Тісто для даного печива готується досить швидко, але у нього є інша приємна особливість – його можна зберігати в холодильнику і використовувати порційно.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 210 грамів
  • Яйце куряче 1 штука
  • Масло вершкове 100 грамів
  • Цукор пісок 100 грамів
  • Мед натуральний 3 чайні ложки
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Імбир мелений 2 чайні ложки
  • Гвоздика мелена 0,5 чайної ложки
  • Кориця мелена 1 чайна ложка
  • Кардамон мелений 1 чайна ложка

Для глазурі:

  • Білок яєчний 1 штука
  • Пудра цукрова дрібного помелу 200 грамів
  • Сік лимонний 0,2 чайної ложки

Приготування:

  1. У миску просіяти борошно, розпушувач, імбир, гвоздику, корицю і кардамон. Перемішати.
  2. З’єднати розм’якшене вершкове масло і цукор. Збити суміш.
  3. Додати мед і яйце. Якщо мед загус, то необхідно розтопити його до рідкого стану на водяній бані й дати охолонути. Все добре збити міксером.
  4. В отриману суміш потроху додавати суху борошняну суміш і перемішувати.
  5. Тісто ретельно вимісити. Воно повинно бути злегка липким і м’яким.
  6. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник мінімум на 2 години. Після застигання воно легко розкочується.
  7. Від шматка охолодженого тіста відрізати невелику порцію, а решту тіста до використання тримати в холодильнику.
  8. Розгортати тісто в пласт товщиною 7-8 мм. За допомогою трафаретів або формочок вирізати печиво.
    Застелити деко промасленим папером. Перекласти печиво на деко.
  9. Поставити деко в духовку, розігріту до температури 180 °C, випікати печиво протягом 5-7 хвилин до зарум’янювання. Слідкуйте, щоб не пересушити, тому, що вироби випікаються дуже швидко.
  10. Відразу після випічки печиво буде м’яким, але за пару хвилин твердне і стає хрустким.
  11. Яєчний білок збити виделкою до легкої піни. Поступово всипати цукрову пудру, ретельно розтираючи до однорідності.
  12. Глазур можна вважати готовою, коли вона не стікає з ложки в посуд, а залишається м’яким піком. В кінці приготування додайте лимонний сік і перемішайте.
  13. Покласти в кулінарний мішок трохи глазурі, видавити повітря і щільно закрутити, а потім відрізати куточок пакета так, щоб утворилася маленька дірочка.
  14. Розмалювати печиво на свій розсуд. Залишити печиво на ніч при кімнатній температурі для затвердіння глазурі.
    Імбирне печиво з глазур’ю готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фінське печиво

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close