Випічка і ДесертиКреми і суфле

Грушеве суфле з імбиром і горіхами

Вишукане і повітряне суфле з імбиром і горіхами приготувати нескладно, а його смак викличе бажання повертатися до цього рецепту знову і знову. Поєднання соковитих груш і легкої гостроти імбиру врівноважується яєчно-кремовими нотками, завдяки чому суфле виходить дуже ніжним. Спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • Груші 500-600 грамів
  • Корінь імбиру 20 грамів
  • Молоко 300 мілілітрів
  • Цукор 120 грамів
  • Яйця 4 штуки
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Цукор ванільний ½ чайної ложки
  • Масло вершкове для змащування форм 15-20 грамів

Для подачі:

  • Горіхи волоські 50 грамів
  • Цукрова пудра 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Груші очищаємо від шкірки й насіння. Нарізаємо кубиками.
  2. Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
  3. У сотейник кладемо груші, імбир і 2 столові ложки цукру. Наливаємо води до половини рівня груш, перемішуємо і ставимо на нагрів. Варимо на невеликому вогні 20-30 хвилин, поки майже вся рідина не випарується. Груші за цей час стануть м’якими. Знімаємо сотейник з вогню.
  4. Перебиваємо груші в пюре занурювальним блендером і даємо грушевому пюре повністю охолонути.
  5. Молоко доводимо до кипіння і всипаємо ванільний цукор, перемішуємо і вимикаємо нагрів.
  6. Яйця ділимо на білки й жовтки.
  7. Жовтки й 4 столові ложки цукру збиваємо в піну або поки цукор повністю не розчиниться.
  8. Частинами всипаємо борошно, продовжуючи збивати.
  9. Збиті жовтки тонкою цівкою вливаємо в гаряче молоко, постійно помішувати.
  10. Ставимо каструлю на нагрів і на повільному вогні доводимо масу до загустіння (7-8 хвилин). Постійно перемішуємо вінчиком. Даємо масі охолонути.
  11. Змішуємо грушеве пюре з кремом.
  12. Включаємо духовку і розігріваємо її до 200 градусів.
  13. Білки збиваємо з цукром, що залишився в міцну піну.
  14. Акуратно порціями вводимо збиті білки в грушевий крем.
  15. Форми для запікання змащуємо вершковим маслом і злегка присипаємо цукром. Я використовую одноразові формочки з фольги й жароміцний кухоль.
  16. Розкладаємо грушеву масу по формах. Форми повністю не заповнюйте, оскільки суфле добре піднімається при випіканні. Відправляємо грушеве суфле в духовку на 15-20 хвилин.
  17. Горіхи подрібнюємо в блендері.
  18. Подаємо грушево-імбирне суфле гарячим, посипавши подрібненими горіхами й цукровою пудрою. Готове суфле через час трохи спаде, але на його ніжному смаку це ніяк не відіб’ється.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Глазур

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close