Випічка і ДесертиПечиво

Готуємо пісочне печиво на паличці.

Пісочне печиво з джемом на паличці готується просто і швидко, але водночас рецепт оригінальний своєю подачею.

Такий десерт припаде до смаку дітям, які люблять різні ласощі на паличках, а також любителям коротати час перед телевізором з печивом і чашкою кави або чаю.

Яку вибрати начинку

Як начинку я взяла сливовий джем. Він густий, ароматний з легкою кислинкою. Якщо у вас є густе повидло, можна використовувати і його.

Начинка, яка подобається буквально всім — це шоколадна. Розтопіть на водяній бані плитку шоколаду і заповніть масою отвори в печиві.

Якщо є бажання печиво можна випікати одразу з паличкою, встромивши її в сире тісто.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 300 грамів
  • Масло вершкове 120 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка
  • Джем 100 грамів
  • Цукрова пудра 2 столові ложки

Приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач і сіль.
  2. В окрему миску викладаємо м’яке вершкове масло і цукор.
  3. За допомогою міксера або звичайного віночка збиваємо масло і цукор.
  4. Додаємо до отриманої олійно-цукрової маси яйце.
  5. Збиваємо до консистенції крему.
  6. Тепер до отриманої маси додаємо сухі інгредієнти. Перемішуємо спочатку ложкою.
    Далі заміс продовжуємо вручну. Тісто має вийти м’яким і еластичним.
  7. Формуємо з тіста коржик, так тісто швидше охолоне, і відправляємо його в холодильник на 30 хвилин.
    Через 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо його в пласт не більше 5 мм.
  8. Формочкою вирізаємо кола діаметром близько 5 см.
    Одна частина заготівель повинна залишитися цілою. У другій частині формочкою меншого діаметра робимо ще й в середині отвір.
  9. Отримані заготівлі викладаємо на тарілку і відправляємо хвилин на 15 в морозильну камеру. Так тісто при випічці не буде розповзатися і втрачати форму.
  10. Через 15 хвилин заготівлі перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180 °C духовку на 15 хвилин.
    Готові печеньки підрум’яняться і трохи підростуть.
  11. Тепер будемо збирати печеньки. В цілу заготовлю вставляємо акуратно зубочистку.
    Якщо хочете паличку довше, то можна використовувати бамбукові палички.
  12. На середину заготівлі кладемо приблизно половину чайної ложечки джему. Накриваємо другою заготівлею з отвором. Злегка придавлюємо.
  13. З усіх заготівель складаємо всі печеньки.
  14. Печиво посипаємо цукровою пудрою.
    Печиво на паличці готово!

Впевнена на 100%, що домашні, як тільки відчули запах домашньої випічки, чайник вже поставили. Тому можна йти дегустувати печиво.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Класичне пісочне печиво з цитрусовою ноткою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close