Випічка і ДесертиЧізкейки

Гарбузовий чізкейк з солоною карамеллю

Інгредієнти:

Для скоринки:

  • Цукрове печиво 230 грамів
  • Вершкове масло 1/2 чашки

Для чізкейка:

  • Кеш’ю 300 грамів
  • Гарбуз очищений 225 грамів
  • Цукор 1/4 стакана
  • Молоко 1/2 чашки
  • Кленовий сироп або мед 1/2 чашки
  • Вершкове масло 1/2 чашки
  • Лимонний сік 2 столові ложки
  • Ванілін щіпка

Для карамелі:

  • Коричневий цукор 1 чашка
  • Масло вершкове 1/4 стакана
  • Молоко або нежирні вершки 1/2 чашки
  • Сіль морська 1 чайна ложка
  • Будь-які горіхи для прикраси жменю

Приготування:

  1. Гарбуз нарізати шматками й запекти в духовці при 200 °C до м’якості. Подрібнити в блендері до стану пюре.
  2. Печиво подрібнити блендером і змішати в мисці з 1/2 чашки розтопленого масла.
  3. Викласти тісто у форму для випічки (дно можна застелити пергаментним папером) і сформувати кірку майбутнього чізкейка, рівномірно розподіливши тісто по дну і бортах. Прибрати форму з тістом в морозильну камеру на 15 хвилин.
  4. Кеш’ю замочити в окропі на 15 хвилин і злити воду.
  5. У каструлю додати гарбузове пюре і цукор і нагрівати на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться.
  6. Вилити гаряче пюре в блендер, додати молоко, кленовий сироп, 1/2 чашки розтопленого масла, лимонний сік, дрібку ваніліну і кеш’ю. Добре подрібнити до однорідного стану.
  7. Форму зі скоринкою дістати з морозильної камери й заповнити начинкою. Надіслати в холодильник ще на 4-6 годин.
  8. Коли чізкейк застигне, дістаньте його з холодильника і приготуйте карамель. У каструлю додайте коричневий цукор, вершкове масло, молоко, ванілін і сіль. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменште вогонь і варіть кілька хвилин, продовжуючи помішувати, поки карамель не загусне. Зніміть з вогню й остудіть.
  9. Полийте чізкейк остиглою карамеллю і прикрасите горіхами. Насолоджуйтесь!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Чізкейк з маскарпоне і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close