Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Гарбузові мафіни з вівсяним борошном

Дар осені, гарбуз не лише смачний, але ще і дуже корисний. А яка дивовижна виходить з нього випічка! Я хочу поділитися рецептом гарбузових мафінів з вівсяним борошном. Він настільки простий, що буде по плечу навіть наймолодшому кулінарові.

Мафіни виходять повітряними, ніжними, вологими всередині, в міру солодкими. Особливо їх прикрашає ароматний топінг з цукру з корицею. Щоб зробити випічку ще корисніше, я додаю в тісто і вівсяну муку. Можна використовувати перемелені вівсяні пластівці.

Треба відзначити, що такі мафіни припадуть до душі навіть тим, хто гарбуз не особливо шанує, адже в готовій страві його смак не буде сильно помітний.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне 140 грамів
  • Борошно вівсяне 50 грамів
  • М’якуш гарбуза 260 грамів
  • Олія ​​70 грамів
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Кориця мелена 0,5 чайної ложки
  • Імбир мелений 0,5 чайної ложки
  • Сода харчова 0,25 чайної ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Цукор 60 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Для прикраси:

  • Цукор пісок 1 столова ложка
  • Кориця мелена 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Гарбуз очистити від шкірки й насіння, нарізати на невеликі кубики й відварити до готовності, хвилин 15.
    Воду злити, гарбуз подрібнити за допомогою блендера й остудити.
  2. Пшеничне борошно просіяти разом з розпушувачем в окрему миску. Потім додати вівсяну муку.
  3. До остиглого гарбузового пюре додати рослинну олію і перемішати.
    Олію краще використовувати оливкову, але без запаху.
  4. У цю ж місткість додати два яйця. Змішати.
  5. Додати корицю й імбир. Злегка перемішати.
  6. Слідом додати цукор, сіль, соду і перемішати ще раз.
  7. В останню чергу додати борошняну суміш. Змішати інгредієнти, але не місити довго. Це потрібно для того, щоб тісто при випічці добре піднялося.
  8. Готове тісто розкласти по змазаних маслом формочках. Заповнити формочки на 2/3.
    Все тісто має вміститися в 8 формочок об’ємом по 100 мілілітрів. Заповнювати форму до кінця не рекомендую, тому, що тісто дуже сильно піднімається.
  9. Приготувати топінг для мафінів. В піалі змішати цукор і мелену корицю.
  10. Рівномірно присипати тісто в формочках приготованим топінгом.
  11. Духовку розігріти до 175 ºС. Випікати мафіни приблизно 25-30 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
  12. Мафіни вийняти з духовки й остудити в формочках 5 хвилин. Потім вийняти з форм і перекласти на решітку, дати час остаточно охолонути.
  13. Готові мафіни з гарбузом такі ніжні й вологі всередині, що будьте готові, ваша рука обов’язково потягнеться за добавкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мафіни з шоколадом і манго

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close