Випічка і ДесертиДесерти

Галета з полуничним чізкейком

Легкий десерт, який повинен сподобатися любителям чізкейка, і при цьому готується набагато простіше. Вершковий смак начинки вдало поєднується з хрусткою скоринкою. Така галета стане одним з кращих застосувань для врожаю полуниці. Яскравий пиріг зможе прикрасити навіть святковий стіл.

Інгредієнти:

Пиріг:

  • Борошна вищого сорту 1 і 1/4 стакана, + ще додатково для розкочування
  • Цукру 1 столова ложка
  • Солі 1/4 чайна ложка
  • Холодного вершкового масла 110 грамів, нарізаного кубиками
  • 1 велике яйце, збите з 1 столовою ложкою холодної води

Чізкейк:

  • Полуниці 2 стакани, видаліть стебло і чашолистки, розріжте навпіл або на 4 частини в залежності від розміру
  • Вершкового крем-сиру 250 грамів, кімнатної температури
  • Цукру 2 столові ложки + 1/3 стакана
  • Ванільного екстракту 1/2 чайної ложки
  • 1 велике яйце, білок окремо від жовтка
  • Щіпка солі
  • Кукурудзяного крохмалю 1 столова ложка
  • Великий цукор, для посипання

Приготування:

  1. Збийте муку, цукор і сіль в кухонному комбайні, поки вони не об’єднаються. Додайте вершкове масло і збивайте, поки маса не стане схожа на муку грубого помелу, змішану зі шматочками вершкового масла розміром з горох (10-15 збивань).
  2. Додайте яйце і збивайте, поки тісто не почне ставати однорідним (приблизно 10 збивань). Виверніть масу на відріз харчової плівки, за допомогою якої сформуйте диск. Щільно загорніть і покладіть в холодильник до замерзання (не менше ніж на 1 годину або на ніч).
  3. Збийте в середній мисці вершковий крем-сир з 2 столовою ложкою цукру, ванільним екстрактом, жовтком і сіллю до однорідності. Накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику приблизно на 45 хвилин. Змішайте в середній мисці полуницю, кукурудзяний крохмаль і 1/3 стакана цукру, що залишився.
  4. У центрі духовки встановіть решітку, на яку помістіть деко з бортами. Розігрійте до 190 ° С.
  5. Злегка присипте тісто з обох сторін борошном і розкачайте на посипаній поверхні в коло діаметром 30 см і товщиною приблизно 0,3 см.
  6. Перенесіть на лист пергаментного паперу і покладіть на перевернуте деко.
  7. Розподіліть приблизно 1 стакан суміші з вершковим крем-сиром по тісту, не доходячи 5 см до країв. Викладіть суміш з полуницею в центр вершкового сиру. Розмажте рівним шаром.
  8. Помістіть зверху на полуницю, що залишилася суміш з вершковим крем-сиром окремими порціями. Загорніть краї тіста над начинкою, защіпнувши при необхідності. Змастіть тісто білком і посипте грубим цукром. Залиште в холодильнику на 15 хвилин.
  9. Посуньте галету з пергаментним папером на попередньо нагріте деко і випікайте до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка, а начинка не почне пузиритися (приблизно 40 хвилин). Перемістіть на решітку, щоб дати страві трохи охолонути перед подачею (приблизно 30 хвилин).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Десерт з шоколадного ганаша (Фондан)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close