Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Фруктовий лід з лохиною, чебрецем і згущеним молоком

Яскравий фруктовий лід з солодкою лохиною не може бути несмачним. Згущене молоко, зварене зі свіжим чебрецем, додає в десерт вершкові й трав’янисті нотки. Це робить фруктовий лід ще більш оригінальним. Однак залишається ризик, що така незвичність може не сподобатися дітям. В такому випадку виключіть з рецепта чебрець, і тоді маленькі гурмани повинні залишитися задоволеними.

Інгредієнти:

  • Замороженої лохини 2,5 стакана
  • Згущеного молока 1/2 стакана
  • Цукру 2 столові ложки
  • Свіжого листя чебрецю 4 столові ложки, порубаних
  • Свіжого лимонного соку 2 столові ложки
  • Спеціальне обладнання: 4 форми для фруктового льоду об’ємом 120 мілілітрів або 6 форм об’ємом 90 мілілітрів;
  • 4 або 6 паличок для фруктового льоду

Приготування:

  1. Вийміть лохину з морозильної камери, щоб вона відтанула. У невеликому сотейнику доведіть до повільного кипіння згущене молоко, 1/4 стакана води, цукор і чебрець з дрібкою солі. Варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин. Дайте повністю охолонути при кімнатній температурі (не менше 30 хвилин).
  2. Помістіть 2 стакани лохини й лимонний сік в блендер. Процідіть сюди охолоджену суміш зі згущеним молоком. Натискайте дерев’яною ложкою, щоб отримати якомога більше смаку з чебрецю, після чого викиньте його.
  3. Суміш з лохиною перебийте до стану пюре, зіскрібаючи періодично масу вниз зі стінок чаші блендера при необхідності. Перемістіть суміш у велику мірну місткість з носиком. Вмішайте 1/2 стакана лохини, що залишилась.
  4. Вилийте суміш у форми для фруктового льоду, залишивши зверху по 0,6 см пустого простору (маса буде розширюватися). Вставте палички. Заморозьте до твердого стану (не менше 5 годин або залиште на ніч). Діставайте з форм і відразу ж насолоджуйтеся.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Морозиво у фритюрі із зерновим паніруванням

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close