Випічка і ДесертиПечиво

Французьке печиво Мадлен

Готуємо французьке печиво Мадлен.

Печиво Мадлен частіше називають крихітними французькими тістечками. В ідеалі вони мають форму черепашок і мають неповторний французький шарм.

Готують Мадлен за рецептом генуезького бісквіта, який на французький манір називають «Женуаз». Печиво повинне вийти м’яким і пружинистим.

Для цього бісквітного печива яйця при збиванні не поділяють на жовток і білок, а збивають з цукром на плиті в густий крем і лише потім додають в нього кілька разів просіяне борошно.

Женуаз — надзвичайно ніжне тісто і дуже легко опадає. Для того щоб воно стало більш стійким, додають крохмаль.

Печиво Мадлен має бездоганний вигляд, що нагадує черепашки або морські гребінці, і дивовижний смак.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с 125 грамів
  • Крохмаль картопляний 1 столова ложка
  • Цукор-пісок 125 грамів
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Масло вершкове 125 грамів
  • Олія соняшникова 1 столова ложка
  • Ванілін 1 щіпка
  • Пудра цукрова 50 грамів

Приготування:

  1. Борошно, крохмаль і ванілін тричі просіяти через сито.
  2. Вершкове масло нарізати шматочками, викласти в миску, розтопити на водяній бані й остудити до кімнатної температури.
  3. У вогнетривкому посуді з’єднати яйця і цукор.
  4. Суміш добре перемішати, поставити на водяну баню і безперервно збивати до отримання густого крему.
  5. Обсяг маси повинен збільшитися приблизно в 3 рази. Потім посуд зняти з вогню і продовжити збивання до охолодження суміші.
  6. Порціями вводити суміш з борошна і крохмалю в яєчну масу.
  7. Дуже обережно методом перекладання замішати тісто.
  8. По краю посуду влити розтоплене вершкове масло.
  9. Тісто остаточно перемішати.
  10. Форми для «мадленок» змастити соняшниковою олією. Силіконові форми можна й не змащувати.
  11. Розкласти тісто в поглиблення формочок.
  12. Деко з формочками поставити в духовку, нагріту до температури 190 oС, і випікати печиво протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.
  13. Дати печиву трохи охолонути й вийняти з формочок.
  14. При подачі повністю остигле печиво посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Печиво «Амаретто»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close