АмериканськаВипічка і ДесертиДесертиКухні світу

Фостер з бананами на грилі

Класичний рецепт бананового Фостера був придуманий в одному з ресторанів Нового Орлеана в США. Вишуканий десерт зазвичай готують прямо біля столу і в кінці приготування особливого антуражу додає вогонь від парів рому і лікеру. Але навряд чи батьки вирішать пригостити таким ласощами своїх дітей, тому пропонуємо не менш смачний рецепт цього красивого і смачного десерту.

Інгредієнти:

  • 4 середніх стиглих бананів
  • Ванільного морозива 500 мілілітрів
  • Вершкового масла 4 столові ложки
  • Коричневого цукру 0,5 стакана
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Спецій для гарбузового пирога 0,5 чайної ложки
  • Екстракту ванілі 1 чайна ложка
  • Олія, для змазування гриля

Приготування:

  1. Розігрійте гриль або сковороду-гриль до середнього жару.
  2. У невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Засипте коричневий цукор, сіль і спеції для гарбузового пирога. Доведіть до кипіння, помішуйте поки цукор повністю не розчиниться. Готуйте на слабкому кипінні близько 5 хвилин поки суміш не загусне. Приберіть з вогню, вмішайте ваніль.
  3. Розріжте кожен банан вздовж, залишаючи шкірку і змастіть вершковим соусом з коричневого цукру. Змастіть сковороду-гриль олією і викладіть на неї банани розрізом вниз. Смажте близько 4 хвилин до карамелізації. Переверніть банани й смажте приблизно ще 5 хвилин, поки шкірка не почорніє і банани стануть м’якими й теплими всередині. Під час приготування часто поливайте соусом.
  4. Перекладіть з гриля на блюдо і подавайте з кулькою морозива, поливши соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лимонний курд від Джеймса Олівера

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close