Випічка і ДесертиПечиво

Фінське печиво

Це пісочне печиво (фін. Lusikkaleivat) відрізняється від більшості видів скандинавського різдвяного печива своїм особливим горіховим присмаком, який йому надає смажене коричневе масло. Підсмажте вершкове масло, замісити на його основі розсипчасте тісто і сформуйте з нього ложкою печиво, так щоб воно було опуклим. Саме використання ложки (фін. Lusikallinen) дає печеню назву, а спосіб обсмажування масла надає колір. Склейте по два печива джемом і посипте цукровою пудрою. Виглядає воно витончено, елегантно і святково, а на смак просто дивовижне, так і тане в роті.

Інгредієнти:

  • Вершкового масла 220 грамів
  • Борошна вищого сорту 2 стакани
  • Розпушувача тіста 3/4 чайної ложки
  • Щіпка дрібної солі
  • 1 великий яєчний жовток
  • Цукру 3/4 стакана
  • Ванільного екстракту 1 столова ложка
  • Полунично-сливового джему 1/4 стакана
  • Цукрової пудри для посипання

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 ° С. Застеліть 2 дека пергаментним папером або силіконовими килимками.
  2. У невеликій каструлі з товстим дном на помірному вогні розтопіть вершкове масло. Підсмажте його, періодично повертаючи каструлю, поки масло не стане коричневим і не піде легкий горіховий аромат, близько 15 хвилин. Перелийте вершкове масло в миску середнього розміру, не забудьте зішкребти всі смачні підсмажені шматочки, і злегка остудіть.
  3. Тим часом в іншій мисці середнього розміру змішайте віночком борошно, розпушувач і сіль.
  4. У тепле коричневе масло вмішайте віночком жовток, цукор і ваніль. Вмішайте сухі інгредієнти в суміш з вершкового масла і замісити однорідне, але крихке тісто, схоже на вологий пісок.
  5. Набирайте тісто чайною ложкою (не мірною, а сервірувальною). Акуратно проведіть ложкою вперед і назад, притискаючи в стінку миски й ущільнюючи тісто в ложці, і сформуйте печиво за формою ложки. Зніміть пальцями надлишки тіста з ложки й викладіть тісто на деко, зберігаючи його форму. Переконайтеся, що у вас парна кількість печива, оскільки з нього потім буде зручніше робити сендвічі.
  6. Випікайте печиво, поки воно не підрум’яниться, близько 12-15 хвилин. Остудіть практично повністю на деках, а потім перекладіть печиво на решітку і повністю остудіть.
  7. Намажте 0,5 чайної ложки джему на плоску сторону остиглого печива і накрийте зверху іншим печивом. Точно так же склейте всі половинки, що залишилися. Злегка присипте печиво цукровою пудрою і подавайте. Зберігайте печиво-сендвічі в герметичному контейнері протягом 3 днів.

Тримайте ще цікавий рецепт: Печиво з рідкою начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close