Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Філо (витяжне тісто)

Інгредієнти:

  • Борошна 500 грамів (3 повних склянки)
  • Солі 1 чайна ложка
  • Рослинної олії 5-6 столових ложок
  • Вершкове або топлене масло для змазування

Приготування:

  1. Двічі просійте в миску борошно з сіллю, влийте олію і поступово влийте 1 склянку теплої води (приблизно 35 ° С). Замісити тісто спочатку дерев’яною ложкою. Якщо воно виходить крутим, додайте ще трошки води, по 1 столовій ложці.
  2. Потім перекладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте його руками. Не підсипати більше борошна! Вимішане тісто з силою відбийте об робочу поверхню 15-20 разів. Покладіть тісто в великий поліетиленовий герметичний пакет, зав’яжіть вільний кінець і занурте пакет в теплу воду (приблизно 40 ° С) на 10 хвилин.
  3. Розділіть тісто на шматки розміром трохи менше тенісного м’ячика. Акуратно розтягніть кожен шматок на всі боки на робочій поверхні, трохи присипаній борошном.
    Накрийте шматки тіста вологим рушником і дайте постояти 5 хвилин.
  4. Беріть по одному шматку і продовжуйте акуратно тягнути його руками. Це краще робити на рушнику або папері для випічки. Тісто має стати майже прозорим, але не порватися. Розтопіть масло, промазуйте шар тіста і накривайте іншим шматком. Залежно від товщини отриманих у вас пластів, складайте разом по 3-4, верхній шар теж промазуйте.

Порада

Витяжне тісто настільки тонке і ніжне, що на повітрі безнадійно висихає буквально за лічені хвилини. Тому треба дуже ретельно промащувати шари маслом. Якщо ви не готові до цієї фази роботи, обов’язково накрийте тісто, з яким ви не працюєте, плівкою або вологим рушником.
Якщо ви зібралися пекти струдель, то кілька шарів вам не знадобляться – досить добре розтягнути 1 шматок.

На замітку

Маючи певний уміння, ви навчитеся, розділивши тісто навпіл, витягати кожну половину в найтонший шар розміром метр на метр! І до того моменту, як це тісто почнуть продавати у нас повсюдно, вам і купувати його не захочеться.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Молочні булочки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close