Випічка і ДесертиСолодка випічка

Дріжджовий яблучний пиріг

Готуємо дріжджовий яблучний пиріг.

Для пирога приготуємо здобне дріжджове тісто і солодку яблучну начинку.

Тісто у пирога виходить пишним, м’яким і дуже ароматним. А начинка виходить настільки соковитою, ароматною і смачною, що неможливо відмовитися від додаткового шматочка пирога.

Яблука в начинці можна доповнити будь-якою ягодою, наприклад, смородиною. З ягодами смак пирога стає більш свіжим, яскравим і незвичайним.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сухі дріжджі 15 грамів
  • Борошно пшеничне 500 грамів
  • Молоко 150 грамів
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Цукор 200 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Вершкове масло 75 грамів

Для начинки:

  • Цукор 50 грамів
  • Кориця 2 чайні ложки
  • Яблука 5 штук
  • Вершкове масло 2 столові ложки

Додатково:

  • Яйця курячі 1 штука

Приготування:

  1. Борошно з’єднати у великій мисці з цукром, сіллю і дріжджами. Перемішати.
  2. Уважно прочитайте інструкцію на упаковці дріжджів. Технологія приготування тіста може відрізнятися від даної в цьому рецепті.
  3. У борошно влити тепле молоко і розтоплене вершкове масло.
  4. Замісити тісто і помістити в тепло на годину або більше, в залежності від дріжджів.
  5. Яблука почистити й видалити насіння. Потім нарізати не надто тонкими скибочками.
  6. На сковороді на маленькому вогні розтопити шматочок вершкового масла, висипати яблука. Додати цукор і корицю, а також улюблені спеції за смаком.
  7. Готувати під кришкою на невеликому вогні близько 5-8 хвилин. Потрібно дати випаруватися практично всьому яблучному соку. Потім потрібно яблучну начинку остудити.
  8. Тісто розімнути й розкачати в пласт товщиною до 1 сантиметра.
  9. Перенести тісто у форму, надлишки обрізати. Викласти яблучну начинку.
  10. Обрізки зібрати й розкачати в тонкий пласт, нарізати його на смужки шириною близько 1-1,5 сантиметра.
  11. Зі смуг сплести на пирозі грати. Змастити зверху збитим яйцем. Випікати в розігрітій духовці близько 30 хвилин при 180 °C.
  12. Готовий пиріг можна подавати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
    Якщо плануєте подати пиріг теплим, то до нього ідеально підійде кулька ванільного морозива або просто збиті вершки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кавовий пісний пиріг з родзинками в мультиварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close