Випічка і ДесертиСолодка випічка

Дріжджовий пиріг з вишнею, сиром і кокосовою стружкою

У цьому пирозі дуже вдало поєднується м’яке дріжджове тісто і начинка з сиру, вишні й кокосової стружки. Вишня використовується розморожена.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко 100 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Дріжджі сухі 5 грамів
  • Масло вершкове 30 грамів
  • Борошно 190-200 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор 1 столова ложка

Для начинки:

  • Вишня без кісточок (заморожена) 250 грамів
  • Сир 9% 250 грамів
  • Кокосова стружка 100 грамів
  • Масло вершкове 20 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 150 грамів
  • Борошно 1 столова ложка
  • Крохмаль 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Підготуємо продукти. Вишню заздалегідь розморозимо і злиймо сік. Вершкове масло залишимо при кімнатній температурі, щоб стало м’яким.
  2. У миску всипати 1 столову ложку борошна, додамо цукор і дріжджі.
  3. Додамо 50 мл теплого молока, перемішати. Відставимо опару в сторону, в тепле місце, на 30 хвилин.
  4. Потім розтопити 15 грамів вершкового масла і, злегка остудити, заллємо до опари, що підійшла.
  5. Туди ж розіб’ємо яйце, додамо тепле молоко, що залишилось і просіємо решту борошна.
  6. Замісити м’яке тісто, що не прилипає до рук. Відставимо в тепле місце на годину підходити.
  7. Приблизно за 10 хвилин до готовності тіста займемося начинкою.
  8. В мисці змішаємо сир, розм’якшене вершкове масло і цукор.
  9. Яйця розділимо на білки й жовтки.
  10. Жовтки введемо в сирну масу і перемішаємо.
  11. Білки зіб’ємо міксером до стійких піків.
  12. Викладемо білкову масу до сирної маси й акуратно вмішаємо частинами.
  13. В результаті у нас вийде дуже ніжна і повітряна сирна маса.
  14. Включаємо розігріватися духовку до 180 °C.
  15. Дріжджове тісто, що підійшло розкачати качалкою в коло за розміром форми (у мене діаметр форми 21 см). Дно форми покриємо пергаментом для випічки. Викласти тісто у форму, сформуємо бортики висотою 3-4 см.
  16. Поверхню тіста змажемо шматочком (15 грамів) м’якого вершкового масла.
  17. Рівномірним шаром викладемо половину кокосової стружки. Зверху викладемо всі вишні й присиплемо ягоди крохмалем.
  18. Рівномірно розподілимо поверх вишень сирну масу.
  19. Присипаємо кокосовою стружкою, що залишилася.
  20. Випікати пиріг з дріжджового тіста з сирно-вишневою начинкою будемо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 45 хвилин. Готовий пиріг остудити й виймемо з форми.
  21. І тільки після повного охолодження пирога можна його нарізати апетитними шматочками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Банановий пиріг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close