Випічка і ДесертиПечиво

Домашнє печиво з меренгою і горіхами

Домашнє печиво, за зовнішнім виглядом нагадує пишні подушечки, готується зовсім нескладно, а виходять незрівнянним. Тісто на сметані й жовтках дуже еластичне, вироби з нього формуються легко. Всім раджу це печиво, не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • Борошно 200 грамів
  • Сметана 90 грамів
  • Масло вершкове 60 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Горіхи волоські 40 грамів
  • Ванілін 2 щіпки
  • Цукрова пудра 60 грамів + 0,5 столової ложки для посипання

Приготування:

  1. Борошно просійте і пересипте в миску.
  2. У борошно додайте два яєчних жовтки (білки теж скоро знадобляться).
  3. Вершкове масло розтопіть і влийте в миску з борошном і жовтками.
  4. Сюди ж додайте ванілін (або ванільний цукор) і сметану.
  5. Перемішайте інгредієнти спочатку ложкою.
  6. Потім рукою вимішайте тісто, яке буде легко тримати форму кулі.
  7. Загорніть тісто в плівку або помістіть в пакет і на 1 годину залиште в холодильнику.
  8. Для начинки печива ядра волоських горіхів подрібніть до отримання дрібної крихти.
  9. Приготуйте меренгу: яєчні білки збийте з цукровою пудрою до стійких піків.
  10. Додайте крихту волоського горіха в меренгу.
  11. Акуратно перемішайте меренгу, щоб горіхи розподілилися в ній рівномірно.
  12. Через годину тісто дістаньте з холодильника і розділіть на дві частини, а їх скачайте в ковбаски (без додавання борошна).
  13. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  14. Ковбаски тіста розділіть на порції, а з них сформуйте кульки однакового розміру, 18-20 штук.
  15. Кульки тіста розкачайте в максимально тонкий прямокутник.
  16. На один кут цього прямокутника, відступивши трохи від краю, викладіть 1,5-2 чайні ложки меренги з горіхами.
  17. Накрийте начинку однією стороною тіста, зігнувши його навпіл.
  18. Потім накрийте начинку вільною стороною, знову сягнувши тісто навпіл, щоб вийшов трикутник з начинкою всередині.
  19. Скріпіть краї печива виделкою.
  20. Таким чином сформуйте інше печиво, використавши всю начинку.
  21. Деко застеліть пергаментом для випічки.
  22. Викладіть печиво на деко.
  23. Випікайте печиво з меренгою 20-25 хвилин.
  24. Гаряче печиво прямо на деку посипте цукровою пудрою.
  25. Перекладіть на тарілку і дайте йому охолонути.
  26. Дуже смачне домашнє печиво з меренгою і горіхами готове до подачі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Повітряне бананове печиво на сковороді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close