Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Домашній хліб

Це один з найпростіших рецептів домашнього хліба. Для його приготування не потрібна хлібопічка, адже він легко готується в духовці.

Інгредієнти:

  • Борошно 360 грамів
  • Сіль 1,5 чайної ложки
  • Дріжджі сухі 1/2 чайної ложки
  • Вода (тепла) 360 мілілітрів

Приготування:

  1. Змішати в мисці борошно з сіллю і дріжджами. Додати теплу воду і вимісити однорідне тісто.
  2. Скачати тісто в кулю, накрити чистим рушником і залишити на ніч при кімнатній температурі.
  3. Вранці в попередньо розігріту до 230° С духовку помістити відповідну каструлю з кришкою і прогріти її протягом 10-15 хвилин.
  4. В цей час дістати тісто з миски, що піднялося за ніч, злегка його відбити й знову сформувати з нього кулю. Якщо тісто трохи прилипає до рук, то це нормально.
  5. Дістати каструлю з духовки, застелити дно пергаментом і викласти в неї тісто. Присипати борошном тісто.
  6. Закрити каструлю кришкою і поставити в духовку на 30 хвилин. Далі зняти кришку і випікати хліб ще 10-15 хвилин, щоб він підрум’яниться.
  7. Викласти хліб на решітку і дати йому повністю охолонути.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Класичні булочки «Паркер Хаус»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close