Випічка і ДесертиДесертиСтаттіЩо приготувати?

Десерти, які можна приготувати менше ніж за 20 хвилин

Бажання побалувати себе солодким приходить, як правило, зовсім раптово. Розповідаємо, які смачні десерти можна приготувати за лічені хвилини.

Теплий фруктовий десерт

Інгредієнти:

  • Персик 4 штуки
  • Полуниця 250 грамів
  • М’ята свіжа 2-3 гілочки
  • Ваніль 1 стручок
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Сироп агави або мед 1 чайна ложка
  • Морозиво на ваш смак 4 кульки

Приготування:

  1. Персики розріжте на четвертинки, а полуницю — навпіл.
  2. У сковороді трохи нагрійте оливкову олію і сироп агави (мед), викладіть персики й насіння ванілі. Для цього стручок ванілі розрізати вздовж і витягніть насіння гострим кінчиком ножа.
  3. Смажте 2-3 хвилини, регулярно помішуючи. Зніміть з плити й додайте полуницю. Дайте фруктам трохи настоятися.
  4. Викладіть десерт в тарілки, додавши морозиво і прикрасивши листям м’яти.

Десерт з черешнею

Інгредієнти:

  • Маскарпоне 100 грамів
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Цукор 25 грамів
  • Печиво бісквітне 2 штуки
  • Черешня жменю

Приготування:

  1. Черешню розріжте навпіл і видаліть кісточки.
  2. Збийте яєчний жовток з цукром, потім додайте маскарпоне і перемішайте.
  3. Печиво подрібніть в крихту і викладіть на дно склянки. Зверху розподіліть кілька розрізаних черешень, а потім шар крему з маскарпоне.
  4. За бажанням прикрасите черешнею.

Кокосово-банановий десерт

Інгредієнти:

  • Кокосовий йогурт 175 грамів
  • Вершки для збивання 175 грамів
  • Банан 1 штука
  • Цукрова пудра за смаком
  • Лікер “Малібу”, за бажанням 1 столова ложка

Приготування:

  1. Збийте міксером йогурт, вершки й цукрову пудру (покладіть на свій смак, багато що залежить і від солодкості йогурту) до ущільнення.
  2. Наріжте банан кружечками й розподіліть по 4 склянках так, щоб шматочки встеляли дно.
  3. Розподіліть йогуртово-вершкову суміш по склянках.
  4. Накрийте склянки плівкою і поставте в холодильник на ніч або на день.

Шоколадно-кавовий десерт

Інгредієнти:

  • Печиво (бісквітне) 125 грамів
  • Темний шоколад (можете взяти молочний) 150 грамів + 50 грамів (для подачі)
  • Вершкове масло 80 грамів
  • Маскарпоне (або вершковий сир) 50 грамів (3 столові ложки)
  • Еспресо 1 чашка

Приготування:

  1. Подрібніть бісквітне печиво в крихту (якщо там будуть зустрічатися невеликі шматочки, нічого страшного).
  2. Наріжте вершкове масло кубиками.
  3. Розламати шоколад і розтопіть його з вершковим маслом в мікрохвильовці або на водяній бані.
  4. Коли шоколад майже повністю розтане, додайте маскарпоне і добре розмішайте.
  5. У склянку для подачі викладіть печиво, збризніть його кавою, потім викладіть шоколадний крем. Повторіть шар печива з кавою, потім — шоколад, а потім знову печиво. Ви можете зробити стільки шарів, скільки захочете, але закінчити слід шаром печива з кавою.
  6. Надішліть десерт в холодильник на три години перед подачею.
  7. Прикрасите тертим шоколадом.

Десерт з малиною й ожиною

Інгредієнти:

  • Банан заморожений 3 штуки
  • Малина заморожена 2 жмені
  • Ожина заморожена 1 жменя
  • Кокос тертий за смаком
  • Насіння Чіа за смаком

Приготування:

  1. Збийте в блендері 2 банани з малиною до однорідної консистенції й викладіть у високу склянку або баночку, заповнивши на 2/3.
  2. Збийте в блендері банан, що залишився з ожиною і викладіть поверх малинового шару.
  3. Перед подачею посипте насінням Чіа і кокосовою стружкою. Прикрасите ягодами.

Сирний десерт з бананом і мигдалем

Інгредієнти:

  • Сир 1 і 1/2 чашки
  • Мед (рідкий) 1 столова ложка
  • Кокосова стружка (несолодка) 2 столові ложки
  • Шоколадна стружка 1 столова ложка
  • Банан (середній) 1 штука
  • Мигдаль (або інші горіхи) кілька штук

Приготування:

  1. Наріжте банан.
  2. Крупно порубайте мигдаль.
  3. Змішайте банан з сиром до однорідної повітряної маси в блендері.
  4. Додайте мед, шоколадну стружку і добре перемішайте.
  5. Викладіть в келих. Прикрасите кокосовою стружкою і горіхами.
  6. Охолодіть в холодильнику хвилин 10 і можете подавати.

Морквяні кульки

Інгредієнти:

  • Морква середня 1 штука
  • Вівсяні пластівці 2/3 стакана
  • Арахісова паста 1/2 стакана
  • Ізюм 3 столові ложки
  • Ванільний екстракт 1/4 чайної ложки
  • Кориця мелена щіпка
  • Імбир мелений щіпка
  • Мускатний горіх мелений щіпка
  • Тертий кокосовий горіх 3 столові ложки

Приготування:

  1. Моркву очистьте і натріть на тертці.
  2. У мисці змішайте моркву з родзинками, вівсяними пластівцями й арахісовою пастою, додайте всі спеції й ретельно перемішайте.
  3. Скачайте отриману суміш руками в невеликі кульки й обваляйте в тертому кокосі. Зберігайте готові кульки в холодильнику.

Десерт з кокосовим молоком і полуницею

Інгредієнти:

  • Кокосове молоко 400 мілілітрів
  • Насіння Чіа 3 столові ложки
  • Ванілін 1/2 чайної ложки
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Полуниця 2 чашки
  • Фініки 2 штуки
  • Морська сіль щіпка

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти в блендері.
  2. Перекладіть в баночки й відправте в холодильник мінімум на одну годину і максимум на ніч.
  3. Подавайте з горішками й зернами граната.

Запечені персики з рікоттою

Інгредієнти:

  • Персики 4 штуки
  • Рікотта 200 грамів
  • Мелена кориця на смак
  • Мед 1 столова ложка
  • Рослинна олія за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте гриль на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю олії.
  2. Рікотту викладіть в миску і змішайте з корицею.
  3. Персики розріжте на половинки, вийміть кісточку.
  4. Заповніть персики сумішшю з рікотти.
  5. Обсмажуйте на грилі 3-5 хвилин.
  6. Подавайте до столу, поливши медом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Десерти з чорницею, 6 оригінальних рецептів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close