Випічка і ДесертиДесерти

Десерт з шоколадного ганаша (Фондан)

Шоколадний фондан – десерт, серцевина якого за рахунок короткого часу запікання залишається ніжною і рідкою, схожою на запечений шоколадний ганаш. Мрія всіх шокоголіков і ласунів! Змішайте крем з шоколаду і вершкового масла зі збитими яйцями й борошном, розлийте в порційні формочки або рамекіни й поставте на кілька хвилин в розігріту духовку. Шоколадне блаженство вам гарантовано.

Інгредієнти:

  • Темперованого темного шоколаду 220 грамів
  • Вершкового масла 220 грамів, нарізаного кубиками
  • Цукру 65 грамів
  • 4 яйця, злегка збитих
  • 4 жовтки
  • Борошна для торта 65 грамів, просіяного *

Приготування:

  1. На водяній бані, акуратно помішуючи, розтопіть шоколад і вершкове масло. Додайте цукор. Зніміть крем з плити й відставте в сторону, але, щоб він залишався теплим.
  2. У великій мисці збивайте яйця і жовтки, поки маса не подвоїться в об’ємі. Акуратно, загортаючими рухами, вмішайте борошно, потім 1/4 частину теплої шоколадної суміші для темперування. Після цього додайте шоколад, що залишився і перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 175 ° С. змастіть вершковим маслом 12 рамекінів об’ємом 120 мл. Наповніть масою рамекіни на 2/3. Випікайте 4 – 6 хвилин.

Примітка * Борошно для торта застосовується при випічці й містить крохмаль. Просійте 1/2 стакана пшеничного борошна, зачерпніть з нього 1 столову ложку і замініть на 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний Брауні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close