Випічка і ДесертиДесерти

Чорнично-ванільна пана-кота

Пропоную рецепт смачного італійського десерту — чорнично-ванільна пана-кота. Десерт дійсно дуже смачний, ароматний і досить легко готується. Побалуйте себе і своїх коханих дуже смачним і одночасно легким десертом!

Для приготування десерту я використовувала чорницю, але підійдуть абсолютно будь-які ягоди, які зараз у вас є, наприклад: полуниця, малина, ожина і навіть вишня. Якщо у вас ягоди заморожені, як у мене, то їх потрібно попередньо розморозити.

Інгредієнти:

Для чорничного шару:

  • Чорниця (заморожена або свіжа) 300 грамів
  • Вершки 20-35% 250 мілілітрів
  • Молоко 2,5% 310 мілілітрів
  • Желатин 10 грамів
  • Цукор 75 грамів

Для ванільного шару:

  • Вершки 33-35% 250 мілілітрів
  • Молоко 2,5% 410 мілілітрів
  • Желатин 10 грамів
  • Цукор 75 грамів
  • Ванільний екстракт 2 чайні ложки

Для прикраси:

  • Чорниця або лохина (свіжа) за смаком
  • Розмарин (гілочки) за смаком

Приготування:

  1. Для початку готуємо шість склянок або келихів об’ємом 300 мілілітрів. Ставимо склянки під нахилом, наприклад, у форму для кексів, підклавши під низ склянок паперовий рушник.
  2. Желатин заливаємо 60 мл холодного молока, добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для набухання.
  3. У сотейник наливаємо молоко, що залишилося, додаємо вершки й цукор.
  4. Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи віночком, доводимо молочну суміш до кипіння, але не кип’ятимо!
  5. Знімаємо сотейник з вогню і трохи охолодити, приблизно до 60 °C. У трохи остиглу молочну суміш додаємо набряклий желатин і добре перемішуємо до повного його розчинення.
  6. Чорницю пробиваємо блендером до стану однорідного пюре.
  7. Додаємо чорничне пюре до молочної маси й добре перемішуємо вінчиком до однорідності.
  8. Отриману чорничну масу переливаємо в відповідну чашу з носиком для того, щоб акуратно розлити десерт. Розливаємо чорничну масу по склянках практично до самих країв.
  9. У такому вигляді залишаємо чорничну Пана коту остуджуватись до кімнатної температури. Потім остиглий десерт прибираємо в холодильник на 2 години або до повного застигання.
  10. Готуємо ванільну Пана-кота. Желатин заливаємо 60 мл холодного молока, добре перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для набухання.
  11. У сотейник наливаємо молоко, що залишилося, додаємо вершки й цукор.
  12. Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо вершково-молочну суміш до кипіння, але не кип’ятимо!
  13. Знімаємо сотейник з вогню і трохи охолоджуємо молочну суміш, приблизно до 60 °C.
  14. У трохи остиглу молочну суміш додаємо ванільний екстракт, набряклий желатин і гарненько перемішуємо до повного розчинення желатину.
  15. Потім залишаємо молочну суміш на столі й охолоджуємо до кімнатної температури.
  16. Переливаємо ванільну масу в відповідну чашу з носиком, щоб можна було акуратно її розлити. Дістаємо застиглу чорничну пана коту з холодильника. Ставимо склянки вертикально на рівну поверхню.
  17. Потім розливаємо по склянках остиглу ванільну масу.
  18. Прибираємо десерт в холодильник на 2-3 години або до повного застигання.
  19. Перед подачею на стіл застиглу чорнично-ванільну Пана коту прикрашаємо свіжими ягодами чорниці або лохини й гілочками свіжого розмарину.
  20. Десерт виходить красивим і дуже ніжним! Пана коту буквально тане в роті, поступово розкриваючи яскраво виражений чорничний і ванільний смаки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний десерт з манкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close