Випічка і ДесертиЧізкейки

Чізкейк з лабне

Серед сирних десертів європейської кухні особливу популярність здобув чізкейк. Сучасний чізкейк народився в Америці, проте вважається, що його аналог вміли готувати ще стародавні греки. Смак чізкейка можна дуже сильно варіювати за допомогою сполучень з іншими інгредієнтами, наприклад, фруктами і ягодами. Крім того він вийде дуже ніжним, якщо сир для начинки приготувати самостійно з йогурту.

Час: 1 година 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8

Інгредієнти:

  • Йогурту 2% 2 стакани
  • Сиру Рікота (підійде сир низької жирності) 2 стакани
  • Крихти крекерів Грехема 2 стакани
  • 2 порції по 1 чайній ложці дрібно натертої цедри лимона
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Розтопленого вершкового масла 1/2 стакана
  • Меду 1/4 стакана
  • 1 велике яйце
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка
  • Нарізаного шматочками манго 1,5 стакана

Приготування:

  1. За 1 день до приготування десерту зробіть йогуртовий сир. Йогурт і рікоту змішайте і помістіть в друшляк, прокладений сирною марлею (можна замінити папером для проціджування кави або марлею). Друшляк поставте на миску, оберніть нещільно поліетиленовим пакетом і поставте на 24 години в холод. Злийте сироватку і тримайте йогуртовий сир в холодильнику до потреби.
  2. Духовку нагрійте до 160 ° С. Підготуйте розкришені крекери, лимонну цедру, сіль, вершкове масло, змішайте і викладіть в незмазане жиром блюдо для пирога діаметром 22 см. Випікайте корж 10 хвилин, охолодіть.
  3. Одночасно почніть готувати начинку. Йогуртовий сир змішайте з медом, яйцями, лимонною цедрою і ваніллю.
  4. Ложкою викладіть на охолоджений корж і поставте в духовку на 30 хвилин. Коли чізкейк буде готовий, охолодіть його спочатку до кімнатної температури, а потім в холодильнику як мінімум за 4 години перед подачею на стіл. Для подачі, прикрасьте чізкейк скибочками манго.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close