Випічка і ДесертиЧізкейки

Чізкейк крем-брюле

Приготуємо ніжний чізкейк з крем-брюле на основі вершкового маскарпоне і сирного сиру.

Серед усього асортименту чізкейк, цей відрізняється тим, що для його приготування спочатку потрібно приготувати крем-брюле.

Крем-брюле — це десерт, який готується з молока завареного на жовтках і крохмалі.

Що ж стосується самого чізкейка, то готується він не складніше будь-якого іншого. Пісочна основа у нього з печива і масла, а сирний шар приготуємо з сиру маскарпоне і сирного сиру. Така комбінація робить будь-який чізкейк ніжніше і надає шовковисту структуру, просто тане в роті.

Інгредієнти:

Для крем-брюле:

  • Жовтки курячих яєць 2 штуки
  • Цукор 15 грамів
  • Крохмаль 12 грамів
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Вершкове масло 30 грамів
  • Ванільний екстракт 2 чайні ложки

Для начинки:

  • Сир маскарпоне 250 грамів
  • Сирний сир 350 грамів
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Цукор 4 столові ложки
  • Сметана 100 грамів

Для основи:

  • Пісочне печиво 300 грамів
  • Вершкове масло 100 грамів

Для декору:

  • Цукор 3 столові ложки

Приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати крем-брюле.
  2. Жовтки розтерти з цукром і крохмалем.
  3. Молоко прогріти до гарячого стану і влити в жовтки при постійному помішуванні.
  4. Потім молоко разом з жовтками перелити назад в каструлю.
  5. Поставити на середній вогонь і при постійному помішуванні заварити до густоти згущеного молока.
  6. У гарячий заварний крем додати ванільний екстракт і вершкове масло.
  7. Крем-брюле потрібно остудити до кімнатної температури.
  8. Печиво подрібнити й влити до нього розтоплене вершкове масло. Ще раз все перемішати.
  9. Печиво з маслом висипати в форму діаметром 20 сантиметрів. Сформувати дно і бортики. Надіслати форму з основою для чізкейка в холодильник.
  10. Приготуємо сирне наповнення.
  11. У чаші кухонного комбайна з’єднати маскарпоне, сирний сир, сметану, яйця, цукор і крем-брюле.
  12. Виходить гладка сирна маса.
  13. Вилити сирну масу в форму.
  14. Випікати чізкейк близько години при температурі 150-160 ºС.
  15. Готовий чізкейк залишити на столі до повного охолодження. Потім дістати з форми й відправити в холод на 4-6 годин.
  16. Коли чізкейк відстоїться в холоді, посипати його зверху цукром і розплавити цукор газовим пальником або спеціальною запальничкою.
  17. У готового чізкейка виходить смачна хрустка скоринка і кремова, оксамитова консистенція.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Чізкейк з лабне

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close