Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Булочки з сиром пармезан

У кулінарії нерідко використовують термін «смачно». Але ці булочки! Ці роли з тертим Parmigiano Reggiano і часником заслуговують більшого. Вони не просто смачні. Вони чудові! Незрівнянні й божевільні. Гарні до непристойності! Навряд чи я підберу їм відповідні визначення. Готувати їх не складно, а смак точно заслуговує трохи вашого дорогоцінного часу. Не кажіть близьким, що готуєте шедевр. Просто запропонуйте їм роли з сиром parmigiano reggiano і часником і подивіться реакцію!

Інгредієнти:

  • Сухих дріжджів 1 пакетик
  • Теплої води 1 склянка
  • Борошна 2 склянки, розділити (візьміть півсклянки на опару, а решта піде в тісто)
  • Білого цукру 1 чайна ложка
  • Солі 1 чайна ложка
  • Оливкової олії 1 столова ложка
  • Яйце 1 штука
  • Пармезан тертий, за смаком
  • Розтопленого вершкового масла 2-3 столові ложки
  • Часнику 2-3 зубчики
  • Зелень петрушки
  • Перець чорний і каєннський, за смаком

Приготування:

  1. Приготуємо опару. Пакетик дріжджів, цукор, півсклянки борошна і склянку теплої води. Розмішаємо все в «жижу». Накриємо плівкою і на 20 хвилин в тепле місце. Опара ожила і пустила пузирі по краях. Додамо сіль і оливкову олію, розіб’ємо яйце. Ретельно перемішати кулінарним вінчиком.
  2. Не сипте всю муку відразу – додайте лише частину її. Тісто має вийти дуже і дуже липким. Як ми знаємо, здатність борошна вбирати воду безпосередньо залежить від його якості. Все залежить саме від якості вашого борошна. В ідеалі використовувати італійську муку для піци. Зараз нам важливо, щоб тісто вийшло липким до неподобства і колючим як їжак. Накриємо миску з тістом серветкою і поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.
  3. Минула година … наше тісто підросло. Розсипаємо по столу жменю борошна. Розправимо дбайливо руками й почнемо формувати пласт. Качалкою додамо остаточну форму. Тісто ніжне, поставтеся до нього як до живого – сильно не тисніть. Дбайливо, з погладжуванням й розтягуваннями надайте йому форму прямокутника товщиною 1-1,5 см.
  4. Вершкове масло розтопити й видавити в нього часник. Отриманим соусом змажемо корж. Покриємо шаром тертого пармезану. Додамо сіль, перець чорний і каєннський за смаком. Рубаємо зелень. Довгий край тіста по всій довжині придавіть пальцем і змажемо водою. З протилежного боку почнемо згортати рулет. Краї склеїмо. Долоньками приплесніть з боків – пух-пух-пух. Стоп! Не бух-бух-бух, а пух-пух-пух. Гострим ножем ріжемо на роли шириною 3-4 см. Хрясь! Хрясь!
  5. Майбутні плюшки на деко. При необхідності щипніть де треба ножицями. По верхівках пройдіться пензлем з маслом, що залишилося. Зверху пармезан. В тепле місце на 20 хвилин.Випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів в центральній частині духовки.
  6. О так! Це дуже смачно! Але не поспішайте, дайте їм хоча б хвилин 5 охолонути … 🙂

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close