Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Булочки з грибами

Дріжджові булочки з французькою начинкою дюксель – концентрованою грибною пастою. Для начинки знадобиться кілька видів грибів, наприклад, шампіньйони й шиїтаке. Їх подрібнюють і обсмажують з цибулею, прянощами й вершками в вині, поки не випарується вся рідина. Замісіть дріжджове тісто, розкачайте і викладіть на нього грибну пасту, а для більш інтенсивного аромату посипте начинку тертим пармезаном. Скачайте все в тугий рулет, наріжте його, щоб вийшли булочки-равлики й випікайте, а за кілька хвилин до готовності змажте поверхню булочок ароматною сумішшю з вершкового масла, пармезану і свіжої петрушки.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цільного молока 0,5 стакана
  • Активних сухих дріжджів (пакетик 7 грамів) 2 й 1/4 чайної ложки
  • Цукру 2 столові ложки
  • Вершкового масла 4 столові ложки, розтопленого + додатково для змазування миски й плівки
  • 1 великий жовток
  • Борошна 2 і 3/4 стакана + додатково для роботи
  • Крупнозернистої солі 1 чайна ложка

Начинка:

  • Часнику 1 невеликий зубчик, нарізаний
  • Цибулина шалот 1 невелика, нарізана
  • Свіжого листя чебрецю 1 столова ложка
  • Печериць 220 грамів, кінці зріжте
  • Грибів шиїтаке 220 грамів, ніжки зріжте
  • Вершкового масла 4 столові ложки + додатково 2 столові ложки, кімнатної температури, для сковороди
  • Сухого білого вина 1/4 стакана
  • Жирних вершків 2 столові ложки
  • Тертого пармезану 1/4 стакана

Топпінг:

  • Вершкового масла кімнатної температури 4 столові ложки
  • Нарубаної петрушки 1/4 стакана
  • Тертого пармезану 2 столові ложки

Приготування:

  1. Тісто: У каструлі середнього розміру на повільному вогні нагрійте молоко і 0,5 стакана води до температури 37 ° С (але не вище 43 ° С). Зніміть каструлю з плити й насипте в рідину дріжджі. Зверху насипте щіпку цукру-піску і відставте в сторону, не перемішуючи, приблизно на 5 хвилин. Потім вмішайте вершкове масло і яєчний жовток.
  2. У великій мисці змішайте віночком борошно, цукор-пісок, що залишився і сіль. Проробіть в центрі поглиблення і влийте в нього суміш з дріжджів, вмішуючи її дерев’яною ложкою, поки не замісите густе, злегка липке тісто. Викладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і місіть до м’якості й пружності близько 6 хвилин. Сформуйте з тіста кулю.
  3. Змастіть внутрішню поверхню миски вершковим маслом. Покладіть в миску кулю з тіста, повернувши його, щоб покрити маслом. Накрийте миску поліетиленовою плівкою, намалюйте на плівці круг розміром з кулю з тіста і засічіть час. Поставте тісто підніматися в тепле місце приблизно на 1,5 години, щоб воно подвоїлося в обсязі.
  4. Викладіть тісто з миски й трохи розімніть, щоб випустити зайве повітря; знову сформуйте з тіста кулю і покладіть його в миску. Злегка змастіть вершковим маслом великий шматок поліетиленової плівки й покладіть його на тісто. Щільно замотайте всю миску в інший шматок плівки й поставте в холодильник на 4 години або на ніч, щоб тісто піднялося.
  5. Начинка: Змішайте в кухонному комбайні часник, цибулю-шалот і чебрець. Додайте печериці та гриби шиітаке, і подрібніть до майже протертого стану (допустимо трохи більших шматочків), зупиняючи комбайн за потреби, щоб зішкребти суміш зі стінок чаші. Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям на помірному вогні й розтопіть 4 столові ложки вершкового масла. Додайте грибну суміш і готуйте, часто помішуючи, поки не вийде рідина і не почне кипіти й засмажувати, 5-7 хвилин. Зменште вогонь до мінімуму, додайте вино і вершки й доведіть грибну суміш до кипіння. Через 1 хвилину зніміть сковороду з плити, додайте 1 чайну ложку солі й трохи меленого перцю. Перекладіть начинку в миску середнього розміру і дайте їй повністю охолонути. (Начинка трохи затвердіє, але якщо вона дуже тепла, вам буде важко сформувати булочки.)
  6. Сформуйте булочки з начинкою: Змастіть 2 столовими ложками розм’якшеного вершкового масла форму для випічки розміром 22 х 32 см. Викладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і притисніть його зверху. Розкачайте з нього прямокутник розміром 25 х 45 см так, щоб він лежав довгою стороною до вас. Рівномірно розподіліть начинку по тісту, відступивши приблизно 2,5 см від протилежного до вас краю. Рівномірно посипте начинку пармезаном. Починаючи з боку, який ближче до вас, скачайте тісто в щільний рулет. Злегка змастіть порожній край тіста водою і продовжуйте скачувати, щоб запечатати рулет. Злегка підігніть кінці, і якщо в деяких місцях рулет виглядає товстіше, вирівняйте його руками.
  7. Наріжте зазубреним ножем рулет на булочки шириною 4 см, щоб всього вийшло 12 штук. Покладіть булочки зрізом вниз (крім крайніх шматків) в підготовлену форму на відстані 2,5 см одна від одної. Накрийте булочки поліетиленовою плівкою. Поставте в тепле місце, щоб вони подвоїлися в обсязі, і між ними не залишилося зазорів, приблизно на 1,5-2 години.
  8. Топпінг: У невеликій мисці змішайте вершкове масло, петрушку і пармезан.
  9. Встановіть решітку в центрі духовки й розігрійте духовку до 175 ° С. Випікайте булочки до золотисто-коричневого кольору, щоб вони пружинили при легкому натисканні, 25-30 хвилин. Рівномірно намажте топпінг на булочки, посипте 1 чайною ложкою солі й знову поставте в духовку ще на 5 хвилин, щоб розтануло масло, і пішов аромат. Остудіть булочки в формі протягом 10 хвилин і подавайте.

Тримайте ще цікавий рецепт: Простий рибний пиріг

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close