Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Булочки з дріжджового тіста з плавленим сиром

Смачні дріжджові булочки з плавленим сиром сподобаються і дорослим, і дітям. Робляться просто і чудово підійдуть на сніданок або для перекусу. Пригощайтеся!

Інгредієнти:

  • Сир плавлений 8 пластинок
  • Борошно 300 грамів
  • Молоко 200 мілілітрів (+ 2 столові ложки)
  • Дріжджі сухі 5 грамів (1 чайна ложка)
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 2 столові ложки (+ для змащування листа)
  • Сіль за смаком
  • Жовток 1 штука

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування булочок з дріжджового тіста з плавленим сиром.
  2. В тепле молоко додайте цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі “ожили”.
  3. Додайте в молоко з дріжджами рослинну олію і сіль, перемішайте до розчинення солі.
  4. Борошно просійте і всипте в молочну суміш.
  5. Замісити м’яке і не липке тісто.
  6. Накрийте посуд з тістом рушником або харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 30-40 хвилин, для підйому тіста.
  7. Вийміть тісто з посуду і розділіть на 8 однакових частин. Скачайте з них кульки.
  8. Кількість кульок залежить від числа пластинок сиру в вашій упаковці. Зазвичай їх від 8 до 10 штук.
  9. Трохи посипте стіл борошном і розкачайте кульку тіста в прямокутник.
  10. Викладіть сир на один край тіста.
  11. Край, що залишився розріжте на смужки, не прорізаючи до кінця. Це найкраще зробити за допомогою різака для піци.
  12. Підверніть краї, починаючи з боку сиру.
  13. Поверніть рулетиком і защіпніть край.
  14. Так зробіть з усім тістом.
  15. Деко змастіть олією і покладіть туди рулетики швом вниз на відстані один від одного. Накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин, для вистоювання.
  16. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
  17. Додайте до жовтка 2 столові ложки молока і перемішайте.
  18. Змастіть сумішшю жовтка верх булочок з плавленим сиром.
  19. Випікайте булочки в гарячій духовці протягом 25 хвилин.
  20. Готові булочки вийміть з духовки й накрийте на 5 хвилин рушником.
  21. Подавайте такі булочки з дріжджового тіста з плавленим сиром гарячими або теплими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з яловичиною та яйцем в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close