Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Булочки з часником і зеленню

Відмінні булочки стануть фаворитом сім’ї!
Булочки з часником і зеленню підкорюють з першого шматочка. Тісто м’яке, ніжне, повітряне. Начинка ароматна, з великою кількістю сиру. Такі булочки можна подавати до перших страв замість хліба. Також дуже смачно їсти їх з салатом зі свіжих овочів. Можна подати до чаю або кави на сніданок.

Інгредієнти:

  • Вода 150 мілілітрів
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Мед 50 грамів
  • Курячі яйця 1 штука
  • Борошно 800 грамів
  • Сухі дріжджі 20 грамів
  • Сіль 5 грамів

Для начинки:

  • Вершкове масло 100 грамів
  • Зелена цибуля 50 грамів
  • Часник 20 грамів
  • Бекон 100 грамів
  • Твердий сир 200 грамів
  • Кріп 20 грамів

Приготування:

  1. Воду і молоко наливаємо в сотейник та відправляємо на невеликий вогонь. Підігріваємо до теплого стану. Потім додаємо шматочок м’якого вершкового масла, тримаємо на вогні до повного його розчинення. Кип’ятити не можна!
  2. Отриману суміш наливаємо в миску, в якій будемо замішувати тісто. Даємо трохи охолонути. Додаємо мед і частина борошна й перемішуємо до повної однорідності.
  3. В отриману масу розбиваємо куряче яйце, насипаємо дріжджі та перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин, накривати не потрібно.
  4. Після закінчення зазначеного часу додаємо сіль і борошно, що залишилося. Замішуємо тісто не поспішаючи протягом 10 хвилин. Воно має бути м’яким і пластичним.
  5. Розміщуємо тісто в змащену маслом миску, накриваємо її харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо в теплому місці на одну годину. За цей час тісто має збільшитись в об’ємі.
  6. Поки тісто росте, займемося начинкою. Викладаємо вершкове масло в сотейник, відправляємо на вогонь. Часник очищаємо та подрібнюємо ножем. Викладаємо часник в розплавлене масло й обсмажуємо пару хвилин.
  7. Потім нарізаємо цибулю (і зелену і білу частину), викладаємо в масло. Готуємо цибулю поки вона не стане м’якою і прозорою.
  8. Бекон нарізаємо дрібно, викладаємо в сотейник до цибулі й обсмажуємо до готовності. Сир натираємо на крупній тертці. Кріп миємо та подрібнюємо ножем.
  9. Розділяємо тісто на шматочки, в кожен викладаємо начинку з бекону з часником і цибулею. Потім додаємо тертий сир і кріп, піднімаємо краї тіста збираючи його до верху.
  10. Викладаємо заготовки в змащену маслом форму, накриваємо чистим рушником та залишаємо ще на одну годину.
  11. Коли заготовки подвояться в обсязі, відправляємо форму в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо булочки протягом 15-20 хвилин. Потім ще даємо постояти у вимкненій духовці близько 5 хвилин.
    Залишаємо булочки на решітці, щоб остигли й подаємо на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пампушки з часником до борщу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close