Випічка і ДесертиТістечка

Бісквітні тістечка з лимонним курдом

Ніжний лимонний бісквіт і желейний лимонний курд — смачні тістечка, які можуть стати чудовим варіантом для святкового столу. Виглядають такі бісквітні тістечка з лимонним курдом дуже урочисто, тому цілком можуть стати прекрасною альтернативою святкового торта!

Інгредієнти:

Для лимонного бісквіта:

  • Яйця 3 штуки
  • Цукор 180 грамів
  • Борошно пшеничне 240 грамів + для підготовки форми
  • Розпушувач 7 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Вода (холодна) 4 столові ложки
  • Сік лимона 1 столова ложка
  • Лимон (цедра) 1 штука
  • Масло вершкове для підготовки форми

Для лимонного курда:

  • Сік лимона 115 мілілітрів
  • Цукор 110 грамів
  • Крохмаль 1-2 чайні ложки
  • Жовтки 4 штуки
  • Лимон (цедра) 1 штука
  • Масло вершкове 60 грамів
  • Желатин швидкорозчинний 15 грамів
  • Вода 30 грамів

Для прикраси (за бажанням):

  • Журавлина кілька ягід

Приготування:

  1. Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Мені знадобилося три лимони загальною вагою 300 грамів.
  2. Зняти цедру з двох лимонів. Отриману цедру розділити навпіл: половину для тіста і половину для курда.
  3. Вичавити сік з лимонів.
  4. Процідити лимонний сік через сито.
  5. Відміряти 1 столову ложку соку для тіста і 115 мл для курда.
  6. Приготувати курд. Для цього необхідно змішати в сотейнику лимонний фреш, цукор, крохмаль, яєчні жовтки, лимонну цедру і вершкове масло.
  7. Поставити сотейник на невеликий вогонь і, помішуючи віночком, довести до загустіння, але не дати закипіти.
  8. Готовий курд трохи остудити, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1-2 години.
  9. Приступити до приготування бісквітних кексів.
  10. Для цього відокремити жовтки від білків.
  11. До жовтків додати половину цукру.
  12. Збити жовтки з цукром в піну, поступово додаючи воду і сік лимона.
  13. Збити білки з сіллю, поступово додаючи половину цукру, що залишився.
  14. Збивати до стійких піків.
  15. Збиті з цукром жовтки з’єднати з борошном і перемішати міксером.
  16. Поступово додати збиті білки й цедру лимона.
  17. Акуратно перемішати до однорідності.
  18. Включити духовку для розігрівання до 180 градусів.
  19. Форму для кексів змастити маслом і присипати борошном.
  20. Викласти тісто в осередку форми. Випікати бісквітні кекси в духовці приблизно 30 хвилин.
  21. Готові кекси вийняти з форми й остудити.
  22. Желатин залити 30 грамами холодної води й залишити на 15 хвилин. Після чого нагріти до розчинення желатину, але не кип’ятити.
  23. З’єднати курд з желатином, швидко помішуючи.
  24. Викласти по 2 столові ложки курда в форми для кексів.
  25. Зверху викласти бісквітні заготівлі. Поставити в холодильник на 1 годину.
  26. Бісквітні тістечка з лимонним курдом витягти з форм і прикрасити на свій розсуд.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Розумне тістечко

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close