Випічка і ДесертиСолодка випічка

Бісквіт з какао

Бісквіт з какао – це висока пориста основа з великої кількості яєць з додаванням какао. З такого коржа з ​​яскравим смаком шоколаду виходять смачні тістечка, десерти в стаканах, торти. Через брак часу можна і просто з’їсти його з чаєм.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 100 грамів
  • Какао 50 грамів
  • Цукор 150 грамів
  • Яйця курячі 4 штуки
  • Рослинна олія 20 мілілітрів

Приготування:

  1. Борошно з’єднуємо з какао порошком, сіємо через сито тричі. Так суміш відмінно збагатиться повітрям, бісквіт вийде високим.
  2. Яйця курячі витягаємо з холодильника. поділяємо їх на жовтки й білки. Робимо це якомога акуратніше. Намагаємося, щоб до білків не впали краплі жовтка. Навіть маленької частинки буде досить, щоб вони не збилися в гарну піну.
  3. Якщо все ж таки не вийшло якісно відокремити – не біда. Можна буде в борошняну суміш додати 10 грамів розпушувача.
  4. Відокремлені білки збиваємо за допомогою міксера. Потім додаємо півсклянки цукру. Збиваємо, поки маса не збільшиться в чотири рази. Готовність білків визначаємо так: перевертаємо місткість з ними.
  5. Якщо залишаються на місці – значить можна припиняти збивання.
  6. До жовтків додаємо цукор, що залишився. Збиваємо до побіління.
  7. Виливаємо в широку миску. Додаємо половину білків. Перемішуємо акуратно, неінтенсивно, рухами від дна нагору. Неакуратне перемішування приведе до руйнування повітряних пухирців у тісті.
  8. Всипаємо 50 грамів борошна. Не поспішаючи, акуратно в одному напрямку перемішуємо. Викладаємо білки, що залишилися. Вмішуємо їх не поспішаючи.
  9. В кінці – мука. Може вся не піти (ложки дві-три залишиться). Так виходить через те, що яйця у всіх різні і якість борошна також. Тісто має бути, як на оладки. Дивимося по своєму борошну. Добиваємося однорідності.
  10. Форму змащуємо олією, виливаємо тісто. Розподіляємо рівномірно.
  11. Випікаємо при 200 градусах в розігрітій духовці 40 хвилин. Перевіряємо дерев’яною шпажкою, протикаючи в найвищому місці. Якщо суха – шоколадний бісквіт готовий.
  12. Під час випічки забороняється відкривати духовку перші 30 хвилин. Тісто, що піднялося може сісти через протяг.
  13. Готову випічку виймаємо з форми, пройшовшись по її краях ножем.
    Якщо розрізати бісквіт з какао раніше, ніж через шість годин, зріз буде злиплий.
    Через деякий час подаємо до чаю або використовуємо для приготування десертів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний медовий пряник з какао і маком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close