АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуТорти

Бісквіт «Їжа ангелів»

Спробувавши цей популярний у всьому світі американський бісквіт з яєчних білків, ви переконаєтеся в тому, наскільки виправдана його назва. Його легка і пухнаста текстура і білосніжний колір досягається внаслідок того, що при замішуванні тіста і випіканні не використовується ні грама жиру або жовтків. Ніжний бісквіт хороший і сам по собі у вигляді кексу, але ви можете полити його різними солодкими соусами або джемом, або приготувати на його основі коржі для торта. Вони чудово просочуються і зроблять будь-який торт шедевром.

Час: 1 година
Складність: легко

Інгредієнти:

  • Борошна вищого сорту 150 грамів
  • Цукру 200 грамів
  • Білок 8 великих яєць кімнатної температури
  • Винного каменю 0,5 чайної ложки
  • Солі 1/8 чайної ложки
  • Цукрової пудри 55 грамів, просіяної
  • Ванільного екстракту 0,5 чайної ложки
  • Збиті вершки і ягоди для подачі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° C.
  2. Двічі просійте борошно і цукор-пісок. Збийте яєчний білок з винним каменем і сіллю до пінної маси, потім поступово додайте цукрову пудру, збиваючи до утворення середніх піків. Вмішайте ванільний екстракт.
  3. У збиті білки насипте борошно в 2 заходи, рівномірно вмішуючи його віночком. Перекладіть тісто в суху форму для кексу (25 см) з отвором посередині, рівномірно розподіліть його і випікайте 30 – 35 хвилин, поки бісквіт не буде м’яко пружинити при натисканні на нього (постарайтеся не відкривати духовку перші 25 хвилин).
  4. Переверніть форму з бісквітом догори дном і дайте йому повністю охолонути, не виймаючи з форми. Потім пройдіться шпателем по колу між бісквітом і стінками форми, переверніть її й витрусіть корж, постукуючи формою по столі.
  5. За бажанням можете подати бісквіт зі збитими вершками і ягодами.

Бісквіт можна зберігати, щільно загорнувши, протягом 3 днів (не в холодильнику).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт мурашник на сметані

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close