Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Біляші на молоці й дріжджах

Приготуємо біляші на молоці з опарного дріжджового тіста.

Щоб дріжджове тісто краще замісилось, підійшло і повністю вдалося, необхідно, щоб всі інгредієнти були однакової температури. Тому за 1-2 години перед замісом тіста потрібно дістати інгредієнти з холодильника.

Для приготування дріжджового тіста потрібно взяти борошно з клейковиною не менше 35-40%. Перед застосуванням його обов’язково слід просіяти для збагачення киснем і видалення різних домішок. Тісто з такого борошна швидше піднімається.

Щоб біляші вийшли духмяні й смачні, в соняшникову олію слід додати трохи топленого вершкового масла.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко 1 стакан
  • Дріжджі свіжі 30 грамів
  • Цукор-пісок 1 столова ложка
  • Яйця курячі 1 штука
  • Олія соняшникова 6 столових ложок
  • Борошно пшеничне 600 грамів

Для начинки:

  • Свинина м’якуш 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Вода 0,5 стакана
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Сіль 1,5 чайної ложки

Додатково:

  • Олія соняшникова 1,5 стакана

Приготування:

  1. Спочатку краще приготувати начинку.
    Для цього м’ясо одним шматком вимити в проточній воді, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками. Цибулини очистити й розрізати кожну на кілька частин.
  2. За допомогою м’ясорубки з дрібними ґратами або в блендері подрібнити м’ясо і цибулю в фарш.
  3. До фаршу додати воду для соковитості, перець і сіль.
  4. Начинку добре вимішати.
  5. Для приготування тіста в теплому молоці 30-35 °C, розчинити цукор і дріжджі.
    Від доданого в опару цукру дріжджі будуть швидше харчуватися і розмножуватися.
  6. Поставити опару в тепле місце 30 °C для бродіння на 25-40 хвилин.
    За цей час в опарі дуже швидко розмножуються дріжджі, що виділяють велику кількість вуглекислого газу, і опара сильно збільшується в об’ємі: в 1,5-2 рази. На поверхні готової опари з’являється багато бульбашок. Після того як опара підніметься, а потім почне опускатися, треба замішувати тісто.
  7. Додати в борошно яйце, олію, розведену в невеликій кількості води сіль і опару.
  8. Замішувати тісто до тих пір, поки воно не буде гладким, еластичним і легко відставати від рук і стінок посуду. Готове тісто прикрити рушником.
  9. Поставити тісто в тепле місце для бродіння на 1-2 години. Коли тісто добре підніметься, його треба розім’яти для видалення вуглекислоти.
    Після розминання зростає швидкість бродіння, і тісто знову швидко збільшується в об’ємі. Знову поставити тісто для бродіння на 30-40 хвилин, знову розімнути й помістити на дошку, посипану борошном, для оброблення.
  10. Від тіста відрізати ножем довгий і рівний по товщині шматок, який закатати в довгий джгут (гніт) і, тримаючи лівою рукою кінець джгута, відривати правою рукою шматки тіста приблизно однієї ваги.
    При обробленні слід врахувати, що вага шматків тіста повинна на 12-15% перевищувати вагу готових виробів, тому, що при випіканні й охолодженні виходить висушування виробів.
    Шматочки тіста посипати зверху борошном, покласти на злегка підсипаний борошном стіл і сформувати у вигляді кульок так, щоб шов був внизу. Залишити кульки для невеликого вистоювання на 5-7 хвилин.
  11. Розкачати з кульок коржі круглої форми діаметром 10 см, покласти в середину заготівель трохи начинки й заліпити краї так, щоб в центрі залишився отвір діаметром 2-3 см.
  12. Витримати вироби протягом 15-20 хвилин для вистоювання і приплюснути долонею.
  13. У сковороду налити стільки олії, щоб воно доходило до середини товщини біляшів. Так вироби краще прожаряться.
    Розігріти олію і викласти в неї біляші отвором вниз.
  14. Обсмажити біляші з двох сторін до рум’янцю.
    Готові пиріжки вийняти шумівкою і покласти на решето або друшляк для стікання жиру, а потім перекласти їх на блюдо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пампушки з часником і зеленню для борщу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close