Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Бананові кекси з кукурудзяної муки

Бананові кекси з кукурудзяної муки — прекрасний варіант десерту, для тих хто на дієті або просто стежить за своїм харчуванням. Так само вони підійдуть діабетикам, адже в їх складі немає цукру. Кукурудзяне борошно допомагає поліпшити роботу шлунка і кишківника, швидше засвоюється і не відкладається в організмі. Дієтологи світу рекомендують включати кукурудзяну муку в раціон, але звичайно в усьому потрібно знати міру, так і на гречці можна поправитися, якщо не обмежувати її кількість. Продукти беремо за списком, якщо не знайшлося фруктози, візьміть звичайний цукор. Банани повинні бути дуже стиглими й м’якими. Рожеву сіль можна замінити на звичайну, але користі від рожевої гімалайської солі, звичайно більше. Борошно кукурудзяне і пшеничне беремо в рівних кількостях. Випічка на чистому кукурудзяному борошні дуже жорстка.

Приготування:

  • Борошно пшеничне 180 грамів
  • Кукурудзяне борошно 180 грамів
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Харчова гімалайська рожева сіль 3 грами
  • Курячі яйця 3 штуки
  • Ванілін 5 грамів
  • Оливкова олія 6 столових ложок
  • Банани 2 штуки
  • Фруктоза 5 столових ложок

Приготування:

  1. У глибоку миску, де будемо замішувати тісто, просіваємо борошно кукурудзяне і пшеничне, додаємо розпушувач, сіль, ванілін і фруктозу, всі інгредієнти добре перемішуємо.
  2. Три яйця кімнатної температури добре збиваємо вінчиком до отримання однорідної маси.
  3. Вливаємо оливкову рафіновану олію в яйця, добре перемішуємо.
  4. Вмішуємо отриману масу в борошно, добре перемішуємо до однорідної маси.
  5. З бананів робимо пюре, якщо вони м’які, то можна обійтися ручним способом, труднощів не повинно виникнути.
  6. Бананове пюре додаємо в тісто, перемішуємо до однорідної маси.
  7. Додаємо тісто, не доходячи до краю в силіконові формочки, у вас можуть бути паперові або інші.
  8. Відправляємо кекси випікатися в добре розігріту духовку при температурі 190-200 градусів С, випікаємо до готовності приблизно 20-30 хвилин, час випікання залежить від можливостей вашої духовки, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою по центру кексу, вона повинна залишитися сухою.
  9. Готові кекси дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути, потім звільняємо від формочок, якщо вони паперові, то подавати потрібно в них.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кекс з мандаринами під цукровою глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close