Випічка і ДесертиКекси та Мафіни

Арахісові кекси в шоколадній глазурі

Арахісові кекси в шоколадній глазурі стануть прекрасним доповненням до будь-якого чаювання. Кекси, спечені за цим рецептом, виходять ніжними, розсипчастими й з хрусткою цукровою скоринкою. А доданий в тісто арахіс надає кексам аромат і незвичайну структуру.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 130 грамів
  • Цукор 130 грамів
  • Борошно пшеничне 100 грамів
  • Куряче яйце 2 штуки
  • Арахіс смажений 30 грамів
  • Какао-порошок 3 чайні ложки
  • Молоко 3 столові ложки

Приготування:

  1. Для приготування арахісових кексів потрібен смажений арахіс, очищений від лушпиння.
  2. За допомогою блендера подрібнюємо арахіс. Перемелювати до стану муки не потрібно, повинні вийти маленькі крихти.
  3. Всі інгредієнти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури, тому яйця і вершкове масло дістаємо заздалегідь. Беремо 100 грамів м’якого вершкового масла і за допомогою міксера збиваємо. Масло не повинно бути занадто теплим, інакше воно розтане і кекси після випікання будуть клейкими.
  4. Додаємо до вершкового масла 100 грамів цукру і продовжуємо збивати.
  5. По одному додаємо яйця і збиваємо поки не вийде однорідна і гладка маса.
  6. Просіваємо 100 грамів муки й додаємо в тісто. Його можна перемішати на невеликих оборотах міксера або лопаткою, поки тісто не вийде гладким і без грудочок. Довго мішати тісто не варто, інакше вершкове масло почне танути.
  7. Додаємо в тісто арахіс і перемішуємо. При цьому залишимо близько 2 столових ложок перемеленого арахісу на прикрасу.
  8. Викладаємо тісто в формочки для випікання кексів. Тісто має займати близько 2/3 від формочки, під час випікання кексів, тісто має піднятися. Випікаємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин, поки кекси не зарум’яняться і не покриються скоринкою. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою або сірником.
  9. Поки кекси випікаються, приготуємо шоколадну глазур. Розтопимо 30 грамів вершкового масла, додамо до нього близько 3 столових ложок цукру, 3 чайні ложки какао-порошку і 3 столові ложки молока. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
  10. Готові кекси охолоджуємо. Якщо формочки були не паперові, то звільняємо з формочок.
  11. Кожен кекс змащуємо шоколадною глазур’ю.
  12. Посипаємо глазур арахісовою крихтою. Прибираємо кекси в прохолодне місце, щоб шоколадна глазур застигла. Якщо кекси не покривати глазур’ю, то вони можуть зберігатися до 5 днів і залишатися такими ж смачними й ароматними.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мафіни з начинкою зі сливи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close