Випічка і ДесертиПечиво

Апельсинове печиво з мигдалем

Сьогодні готую своє улюблене апельсинове печиво з мигдалем, якого завжди мало:) Печиво виходить м’яким, ароматним і смачним, просто неможливо відірватися. Такий варіант дуже сподобається дітям, рекомендую приготувати його на солодкий стіл в дитячий сад або в школу. Готується це печиво дуже просто і швидко, з простих і доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 120 грамів
  • Борошно 350 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 150 грамів
  • Апельсин 1 штука
  • Мигдаль подрібнений 4 столові ложки
  • Розпушувач для тіста 15 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Олія рослинна для змазування столу і рук

Приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника.
  2. Включаємо духовку для розігрівання до 240 градусів.
  3. Збиваємо м’яке вершкове масло. Додаємо яйце і цукор. Продовжуємо збивати до білої пишної маси.
  4. До отриманої маси на дрібній тертці натираємо цедру апельсина (тільки помаранчеву частину).
  5. Додаємо сік з апельсина.
  6. Додаємо до масляної суміші сік апельсина, перемішуємо.
  7. Змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю і поступово вводимо в масляно-апельсинову суміш. Замішуємо тісто.
  8. Зручніше тісто вимішувати на робочій поверхні. Тісто липке, тому рекомендую змастити стіл і руки рослиною олією.
  9. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо формочками печиво довільної форми.
  10. Заготівлі для печива викладаємо на деко, попередньо застелений папером для випічки, і посипаємо подрібненим мигдалем.
  11. Відправляємо в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Я випікала печиво 17 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: М’яке печиво з яблуками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close